Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-01-13, 22:30
Το avatar του χρήστη ZEIN
ZEIN Ο χρήστης ZEIN δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κερκυρα
Προεπιλογή

Λοιπόν έπεσε πολύ ψάξιμο....
Από petshop και καταστήματα ηλ/κου εξοπλισμού δεν βρήκα λάμπα για το ενυδρείο μου.
Έχει το εξής: είναι 85 εκ και δίνει λίγα βατ. Όσες λάμπες έψαξα σε μαγαζιά αλλά και στο διαδύκτιο στα 85 εκ δίνουν πάνω κάτω 40 με 45 βατ.
Η μία λύση είναι να βάλω στεγανή λεντοταινία όμως αυτά δίνουν περισσότερα lumen και λιγότερα βατ εκεί τί πρέπει να κάνω;;; π.χ. το ένα μέτρο στα 4500Κ δίνει 4 βατ περίπου. ( Πόσα lumen δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να μάθω ) Να βάλω όσα μέτρα χρειάζεται μέχρι να φτάσω τα 0,3 W/lit που είναι και το επιθυμητό ( μάλλον θα είναι πολλά ) ή όταν φτάσω τα 40 lumen/lit να σταματήσω;;;

Η άλλη λύση είναι να βρώ μια λάμπα 85 εκ ( τα 85 εκ είναι δεσμευτικά διότι τα ακροφύσια είναι κολλημένα στο καπάκι ) όσα βατ κι αν είναι ( πχ τις juwell είναι 35 με 40 βατ ) και με κάποια πατέντα να αντικαταστήσω το υπάρχον ballast με το κατάλληλο. Μετά θα χρειαστεί ένα μπάλωμα το καπάκι...
Και η τελευταία είναι αν βρώ λάμπα της Aquapor στα 6500Κ 21 βατ να βάλω ανακλαστήρα.

Να θυμήσω ότι η λάμπα που έχω είναι 21 watt 85cm 10.000K και τα φυτά μου έχουν πρόβλημα.

Παιδιά μια βοήθεια ψάχνω 5 μέρες και λύση δεν βρίσκω!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01425 seconds with 10 queries