Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-01-13, 14:18
Το avatar του χρήστη B.B.'Bear'
B.B.'Bear' Ο χρήστης B.B.'Bear' δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηλιούπολη - Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα σου ερθω συντομα.
Θα φερω και δισκαδες μαζι. Το συζηταμε ηδη

Το ενυδρειο ειναι κοντο δυστυχως.
Με τα ψαρια που ασχολεισαι τωρα, δεν βλεπω να εχει χρησιμοτητα ουτε κανα για νοσοκομειο ή καραντινα.
Ενα ιδανικο ενυδρειο για γεννηστρα (ειτε δισκων ειτε αγγελοψαρων) ειναι 50Χ50Χ50.
Για αγγελοψαρα μπορει και μεγαλυτερο. Για δισκους οχι.
Δεν χρειαζεται και ο συνηθισμένος διακοσμητικός εξοπλισμος των ενυδρειων (μαλλον κακο κανει σε γεννητρες και καραντινες) και για φιλτρο προτιμαται το αεροφιλτρο (που δεν ρουφαει γονο)
Αυτο το ενυδρειο που εχεις θα ηταν ιδανικο για κοπαδοψαρα μικρου μεγεθους.
Σεβαστό και προφανώς και απόλυτα σωστό ότι λες.

Πηγαίνω λοιπόν στην επιθετική λογική του Νίκου ...που λέει δεν μπορείς, δεν έχεις τα χρήματα, δεν έχεις τον χώρο ....μην το κάνεις ποτέ.

Η χωροταξική μου δέσμευση είναι:

Διαθέσιμος χώρος μέχρι 128 εκατοστά μήκος, ύψος όσο θέλουμε ....αλλά το φάρδος δεν μπορεί να είναι πάνω από 42....οριακά 45 εκατοστά. Δεν μπορεί να μπει κύβος λοιπόν (δεν ταιριάζει στον χώρο-είναι διάδρομος / θέλει υποχρεωτικά κάτι μακρόστενο) .....τέλος. Μπορεί να μπει ένα Rio 180 ....και όχι πάνω από αυτά τα λίτρα γιατί θα κάτσει σε υφιστάμενο έπιπλο, με το εσωτερικό του. Μιλάω για το 2ο ενυδρείο, πάντα.

Δεν θέλω μια γυμνή γεννήστρα. Έχω ήδη γεννήστρα που πήρα (με τα πάντα...στην αποθήκη, 80*80*60 αν δεν κάνω λάθος). Εάν χρειαστεί θα βγει έξω. Εγώ θέλω 2ο ενυδρείο ενεργό ...όπου ίσως βάλω και κανά φυτάκι, κανά γκαζονάκι....δεν ξέρω τι μπορεί να μπει με τα σκαλάρια....μπορεί να λέω 'χαζά'.

Και το δίλημμα:

Αφήνω τo ζευγάρι-σκαλάρια-F1 στο Rio 400 μαζί με τους δίσκους ...και στήνω ένα μικρό κοινωνικό με φυτά με αυτό που έχω (δίχως εξωτερικό) και πολλά-πολλά έξοδα...... ή να τα βάλω μέσα με μια φυσική διακόσμηση που θα αγαπήσουν .....ζουν τον έρωτά τους ....μόνα τους (δίχως τρίγωνα-τετράγωνα....).....κι αν δω σκαλάκια ή κεφαλόσκαλα ή κυλιόμενες ....όλα καλά ....αλλιώς .......τι είχαμε -τι χάσαμε.

Δεν ζω για τη γέννα. Θέλω να έχω και κανά κίνητρο για το μέλλον. Όχι τώρα σε βρήκα ...τώρα στάσου.

Με ενοχλεί που έδωσα τα 9 πιτσιρίκια και δεν θέλω να μείνει άδειο - τώρα που συνήθισα το χώρο - το 130άρι......για αυτό και είπα να βγάλω τα σκαλάρια και να τα βάλω μόνα απέναντι από το Rio.

Page generated in 0,01566 seconds with 10 queries