Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #61  
Παλιά 25-12-12, 23:04
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Κοιτα η χρηση της δεν ειναι τιποτα το δυσκολο, εχεις ενα βαρελακι προετοιμασιας νερου (γλυτωνεις και τα αντιχλωρια ετσι) και βαζεις μεσα ενα φιλτρο με μια ικανη ποσοτητα τυρφης να δουλευει μεχρι την αλλαγη νερου σου (συνηθως μια βδομαδα).
Μετα μετρας ph kh gh και αν τα βρεις ενταξει κανεις την αλλαγη σου κανονικα, αν οχι την επομενη βδομαδα βαζεις περισσοτερη τυρφη μεχρι να βρεις ποση αναλογει στο νερο της βρυσης σου (στο νερο της Αθηνας ενα λιτρο τυρφη (μισο λιτρο φρεσκια και μισο "ψωφια") ειναι για 70-80 λιτρα επεξεργασιας).
Επισεις καλο ειναι την τυρφη να την μοιραζεις σε δυο καλτσες μεσα στο φιλτρο ωστε να αλλαζεις τη μιση καθε φορα και οχι ολη. Επισεις μεσα στο ενυδρειο μπορεις να βαλεις και μερικα φυλλα καταπα και σε λιγο καιρο θα βρεις τις αναλογιες του καθε τι για να κρατας το ph σου εκει που θες.
Το μονο που προσεχεις σε οτι και να κανεις ειναι να μη ριξεις ΠΟΤΕ το ph αποτομα (οχι περισσοτερο απο 0.2 της κλιμακας το 24ωρο)


με τη χρηση τυρφη + catappa μπορεις να πετυχεις απο ελαφρυ blackwater εως εντελως κατραμι-water και οτιδηποτε ph και σκληροτητα θες (εκτος αν εχεις πολυ σκληρο νερο που να μην μπορεις να το επεξεργαστεις οποτε η οσμωση ειναι μονοδρομος )
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01398 seconds with 10 queries