Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #45  
Παλιά 29-11-12, 07:12
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Ok, διακρινω καμποσα λαθη αλλα λαθος που μπορει να αποβει ακαριαια θανατηφορο ειναι ο τροπος που κανεις αλλαγες.
Πληροφοριακα ειχα ενα πελατη που εκανε περιπου τα ιδια σε 400 λιτρα με 2 σκαλαρια κι ενα πλακο και καθε 3-4 το πολυ μηνες αλλαζε τα σκαλαρια.
Κι επειδη προκειται για ξεροκεφαλο ατομο που δεν τον πολυνοιαζουν τα ψαρια, παρα τα βλεπει απλα σα διακοσμητικα (οποτε δεν επαιζε με τιποτα να ακολουθουσε σωστες ρουτινες) του προτεινα στο τελος απλα να μην ξανακανει ποτε αλλαγες νερου και μονο να συμπληρωνει, και απο τοτε μεσα σε 2 χρονια εχει χασει μονο ενα σκαλαρι.
Οι αλλαγες νερου οσο απαραιτητες και ευεργετικες κι αν ειναι οταν γινονται σωστα, τοσο θανατηφορες μπορουν να αποβουν οταν γινονται με λαθος τροπο.
Αν δεις, πολλες φορες εχω προτεινει σε αρχαριους -με στρωμενο φυσικα ενυδρειο- να μην κανουν αλλαγες μεχρι να αγορασουν βαρελακι και να το εξοπλισουν με θερμαντηρα.

Δε θα κατσω να πολυασχοληθω με τις λανθασμενες συνθηκες νερου που εχεις για τα ψαρια σου -ψαξε να βρεις τι νερο θελουν η αλλαξε ψαροσυνθεση- ουτε με τα τοσα λαθη που συσωρευμενα αποδυναμωνουν τα ψαρακια, αλλα θα σου περιγραψω λεπτομερειακα τον τροπο που θα επρεπε ιδανικα να κανεις τις αλλαγες σου κι απο κει και περα οσο πιο κοντα φτασεις σε αυτο τοσο το καλυτερο :
1. προφιλτρα στη βρυση (απαραιτητα να υπαχει και χημικο φιλτραρισμα)
2. παρασκευη νερου καταλληλου για τα ψαρια σου
3. βαρελακι με θερμαντηρα + θερμομετρο (και με οτι αλλο κρινεται πως χρειαζεται, πχ φιλτρο με τυρφη, αεραντλια κτλ) οπου το νερο θα στεκεται μια βδομαδα
4. αλλαγες καθε βδομαδα
5. Μετρησεις του νερου αλλαγες ωστε να ταιριαζουν με τις συνθηκες του νερου του ενυδρειου ως προς τα: ph, kh, gh, θερμοκρασια.
Αν ακολουθησεις κατα γραμμα αυτη τη ρουτινα σταματας και τη χρηση αντιχλωριου και ετσι δεν επιβαρυνεις και το νερο σου με επι πλεον χημικα.

Αν για οποιοδηποτε λογο δεν μπορεις να προετοιμαζεις σε βαρελακι, τοτε καλυτερα κανε πολυ συχνες κλαι πολυ μικρες αλλαγες νερου (πχ 10-15 λιτρα τη μερα)
__________________


Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01946 seconds with 10 queries