Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-11-12, 01:43
lionor Ο χρήστης lionor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ θα το ξαναπώ, γιατί νομίζω ότι μπλέκεσαι πολύ. Από τη στιγμή που μετράς αμμωνία και νιτρώδη και σου βγαίνουν μηδέν δε γίνεται τόσο καιρό να είναι άστρωτο. Μπορεί απλά το τεστ να έχει θέμα. Δε γίνεται να έχεις πηγές αμμωνίας και να χάνεται στο υπερπέραν.

Σου παραθετω παλιοτερο μνμ μου απο προηγουμενο ενυδρειο που ειχα μπολιασει:
(Με ανησυχει που τα νιτρικα ειναι 0, εκανα 3 φορες το τεστ και μου βγηκε 0. Κατα την γνωμη μου, αφου η αμμωνια και τα νιτρωδη ειναι 0, τοτε και τα νιτρικα 0 θα βγουν. Τι μου προτεινετε να κανω τωρα; Νερο εχω να αλλαξω απο το σαββατο, που εβαλα το μπολι. Θα ελεγα οτι δεν πρεπει να κανω αλλαγη νερου ακομα. Τα ταϊζω μια φορα την ημερα απο 2-3 μικρα φυλλαρακια. Θα ελεγα πως ισως πρεπει να αυξησω λιγο την τροφη τους...)
Απλα ειχα γραψει κατα λαθος οτι τα νιτρικα πρεπει να ειναι κι αυτα 0.
Παρ' οτι φαινοταν 'στρωμενο', μαλιστα λεγαμε και για πληρη απονιτροποιηση, τελικα δεν ειχε στρωσει. Και μετα ξεκινησα να ριχνω βακτηρια και μετα απο 2-3 βδομαδες εστρωσε.

Και εδω ειναι η δικη σου απαντηση:
Από τη στιγμή που έβαλες στρωμένο υλικό (και από ότι κατάλαβα αρκετό) δεν πρόκειται να δεις ούτε αμμωνία ούτε νιτρώδη (γιατί καταναλώνονται αμέσως) αλλά κατευθείαν νιτρικά. Δεν ξεκίνησες δηλαδή τον κύκλο από το μηδέν, ώστε να περιμένεις να δημιουργηθούν πρώτα τα βακτήρια που καταναλώνουν αμμωνία και μετά αυτά που καταναλώνουν νιτρώδη. Υπάρχουν έτοιμα στο υλικό που πήρες και εσύ θα βλέπεις στις μετρήσεις σου μόνο το τελικό προϊόν.
Αν μετρήσεις αμμωνία και νιτρώδη σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά και πρέπει να δράσεις.

Το τεστ, θεωρω πως δεν εχει θεμα, γιατι μεχρι προσφατα που εκανα με αυτο μετρησεις, εδειχνε μετρησιμα νιτρικα. Ασε που δοκιμασα να μετρησω και με καινουργιο τεστ νιτρικων της api και παλι 0 εδειξε.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01454 seconds with 10 queries