------ρίχνουμε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα αμμωνίας (όχι ολόκληρο το μπουκάλι!) στο νερό του ενυδρείου και απλώς περιμένουμε περίπου 2 εβδομάδες κάνοντας τίποτα.
Μόλις περάσουν πάνω-κάτω 2 εβδομάδες κάνουμε ένα τεστ για νιτρικά άλατα. Αν στην ένδειξη του τεστ έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση νιτρικών αλάτων (να έχει βγει εκτός κλίμακος), τότε είμαστε έτοιμοι.
Κάνουμε μια αλλαγή νερού 95% (σχεδόν όλο το νερό για να απαλλαχτούμε από τα νιτρικά άλατα που μετρήσαμε όπως και την αμμωνία και τα νιτρώδη άλατα που θα υπάρχουν ακόμα), ρίχνουμε αντιχλώριο, ξαναγεμίζουμε το ενυδρείο με νερό και ήμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα να βάλουμε ψάρια-----
Προτιμω να εφαρμοσω αυτον τον τροπο, μου φαινεται αρκετα πιο ευκολος σε σχεση με το να βαζω αμμωνια μεχρι να παει 3ppm, να προσπαθω αυτο να το κρατω σταθερο, να κανω συνεχως μετρησεις κλπ.
Απο οτι καταλαβαινω, δεν υπαρχει καποιο στανταρ ποσοστο αμμωνιας που πρεπει να ριξω. Απλα ριχνοντας και βλεποντας. Αν καταλαβα καλα, να ριχνω 20ml καθε μερα και πανω στην βδομαδα να δω τι....παιζει; Α! η αμμωνια που θα βαλω, θα πειραζει τα φυτα που εχω μεσα; (η αμμωνια που εχω, ειναι απο φαρμακειο γνωστου μου, κι αν δεν λεω χαζομαρες ειναι καθαρη αμμωνια την οποια μου την εδωσε χυμα)
Εσυ Νικο τι λες; Να κανω το...πειραμα; Ή να παω στον φιλο να παρω μπολι (το ph του ομως ειναι πολυ χαμηλοτερο απο τι δικο μου)
|