Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor
Αρα:
1) μια λυση ειναι να το...παστωσω στην αμμωνια και να...περιμενω
2) η κλασσικη....το μπολι
3) Αν εβαζα σε τουλι πχ. μια κουταλια της σουπας τροφη, δεν θα τανε το ιδιο με την νο1 λυση;
|
βασικα η κλασικη λυση ειναι η αμμωνια, η εναλλακτικη οι τροφες και η μεθοδος του βιαστικου το μπολι, για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους (και η μεθοδος του αιμμοδοτη μαγαζοφιλου, τα μπουκαλοβακτηρια, τα οποια βεβαια δεν κανουν τιποτα απο οσα υποσχονται).
Η δικη μου γνωμη ειναι ειτε να κανεις τους υπολογισμους (κουραστικο, κι εγω πεταξα το τεστ στο συρταρι οταν ειδα το λαθος) ειτε να αγορασεις ενα κλασσικο τεστακι αμμωνιας της api.
Μετα τσεκαρεις με τον τροπο που σου ειπα αν εισαι οκ απο βιολογια, και αν δεν εισαι συνεχιζεις αμμωνιες μεχρι να στρωσει, αν εισαι ριχνεις τα νιτρικα και βαζεις ψαρι. Τοσο απλα

-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor
(και πως θα αλλαξεις το 95% του νερου χωρις να μεινουν για καποια ωρα τα βακτηρια του φιλτρου εκτος νερου....; )
|
για λιγα λεπτα, ε και?
εγω btw αλλαζω 100% μια δυο φορες σ αυτη τη φαση, τι θα παθουν τα βακτηρια οσο τα υλικα ειναι υγρα?
Αν ηταν να πεθαινουν αν δε βρισκονται μεσα σε νερο τοτε ουτε τα wet-dry sump θα ειχαν λογο υπαρξης

κι ομως ειναι τα καλυτερα φιλτρα που διαθετουμε
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
ενασ αλλος αποδω μεσα εστρωσε σε 6 μερες.
|
ναι, ο alexcoon εριχνε σε 120ρακι 2 καπακια αμμωνια τη μερα και σε 6 μερες τα νιτρικα του ηταν τερμα.
Κι εγω επαθα πλακα απο την ταχυτητα που για καλο και για κακο τον εβαλα να ταιζει αμμωνια 3 μερες ακομα

Απο την αλλη αν μεταφερεις -ασχετα πως- καποια καλη ποσοτητα νιτροποιητικων η αποικεια δημιουργειται πιο ευκολα.
Ετσι ο Αλεξης μπορει να ειχε ποιασει τιποτα λασπες, και μετα το siporax του... ποιος ξερει? καθε περιπτωση ειναι μοναδικη...
btw αυτο με τις λασπες δεν το ειπα τυχαια, αναφερεται σαν τροπος εισαγωγης βακτηριων, αλλα δεν το πολυλεμε γιατι ποιος μπορει να ειναι σιγουρος για την μικροβιολογικη η ακομα χειροτερα τη χημικη ποιοτητα του χωματος της περιοχης του? (εκτος κι αν ζει σε καποιο βουνο αλλα και παλι οι τοξικες βροχες πανε κι εκει)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
εγω θα εριχνα καμια 20αρια ml για αρχη.αλλα περιμενε να σου πει και ο nick που την εχει δοκιμασει αρκετες φορες τη μεθοδο αυτη,μηπως ειναι καλυτερα να ριξεις περισσοτερη.
|
Aναλογα την περιεκτικοτητα της αμμωνιας, αλλα δεν ειναι κρισιμο.
Ας ριχνει 20 ml τη μερα (η μεθοδος του alex που αποδειχτηκε πολυ γρηγοροτερη απ ολες) και σε μια βδομαδα ας δει για νιτρικα