Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lionor
Σκεφτηκα να δοκιμασω ακομα μια φορα το μπολι. Βρηκα εναν φιλο απο το φορουμ, που μπορει να μου δωσει μπολι. Παιζει ρολο στο αν θα πιασει, η διαφορα τιμης του ph; Εμενα ειναι περιπου στο 8-8.5 και του φιλου στο 6.5
παιζει ρολο ναι.η ελευθερη αμμωνια(nh3) που υπαρχει στο νερο μπορει να μετατραπει ευκολα σε αμμωνιο,και το αντιστροφο,αναλογα με το ph.οσο ψηλοτερο το ph τοσο μεγαλυτερο ποσοστο ολικης αμμωνιας(nh3nh4) μετατρεπεται σε τοξικη ελευθερη αμμωνια(nh3).το αντιθετο συμβαινει οσο κατεβαζουμε το ph.δηλαδη τοτε εχουμε περισσοτερο αμμωνιο(nh4) που ειναι πολυ λιγοτερο τοξικο και σχεδον ακινδυνο.το παραδοξο που συμβαινει σε συνθηκες με χαμηλο ph ειναι οτι χρειαζεται μικροτερη ποσοτητα ελευθερης αμμωνιας για να γινει επικινδυνη για τα ψαρια.τα ασφαλη επιτρεπτα επιπεδα της δηλαδη μειωνονται.βεβαια απτη στιγμη που εσυ δεν εχεις ψαρια μεσα δε σε απασχολει.απλα μπορει να καθυστερησει λιγο περισσοτερο η διαδικασια μεχρι να προσαρμοστουνε τα βακτηρια στις νεες συνθηκες.παρε ποσοτητα καλη ομως(μπολιου).αν εχω κανει καποιο λαθος στα παραπανω, που τα εγραψα μονο κ μονο πληροφοριακα,παρακαλω καποιον να με διορθωσει.
Η αλλη λυση οπως ειπαμε ειναι στρωσιμο με αμμωνια. Αν μπορουμε να διευκρινησουμε, την ποσοτητα που θα πρεπει να ριξω.
|
εγω θα εριχνα καμια 20αρια ml για αρχη.αλλα περιμενε να σου πει και ο nick που την εχει δοκιμασει αρκετες φορες τη μεθοδο αυτη,μηπως ειναι καλυτερα να ριξεις περισσοτερη.