Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 04-11-12, 11:51
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 27-05-2012
Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Μηνύματα: 1.093
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
*Με υποστρώματα δεν έχω ασχοληθεί αλλά νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα στο νέο στήσιμο αν έρθει στην επιφάνεια του βυθού. Η γνώμη μου(ας πουν και πιο "ειδικοί" ) είναι να αφαιρέσεις πρώτα το χαλίκι που έχεις απο πάνω και να το πετάξεις. Το υπόστρωμα που θα μείνει (θα έχει και λίγο χαλίκι προφανώς ανακατεμένο) θα το χρησιμοποιήσεις στο νέο στήσιμο. Απο πάνω βάλε καινούργιο χαλίκι και είσαι οκ.
μέθοδος της σταγόνας: πέρνεις ένα σωληνάκι αεραντλίας-βάζεις την μία άκρη στο ενυδρείο και την άλλη στην σακκούλα/δοχείο που είναι τα ψάρια που μεταφέρθηκαν-ρουφάς νερό απο το ενυδρείο και αρχίζει να κατεβαίνει- με ένα σφικτηράκι στον σωλήνα, ρυθμίζεις να τρέχει νερό στο δοχείο με τα ψάρια με ρυθμό καμμιά 20αριά σταγόνες το λεπτό-σε 1 ώρα περ. τα ψάρια έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στις παραμέτρους του ενυδρείου που θα τα δεχτεί (εγώ προσθέτω στο ενυδρείο και μια καλή δόση αντιχλώριου που περιέχει aloe vera και λίγα epsom salts)
Για τον φίλο αλεξιπτωτιστή:
-το χαλίκι το βάζεις άνετα σε σακκούλες για μπάζα
-τα ψάρια σε σακκούλες που μπορείς να προμηθευτείς απο πετσοπ, ένα-ένα αν είναι μεγάλα, περισσότερα αν είναι μικρόψαρα. Ή σε πλαστικό δοχείο (πχ όπως αυτά για τις ελιές). Προσοχή οι σακκούλες ή το δοχείο να έχουν αρκετό αέρα (εγώ θα έλεγα 1/3 νερό+2/3 αέρα).Βάλε και μερικές σταγόνες prime αντιχλώριο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι θα αντέξουν κάνα 12ωρο, αν δεν εκτεθούν βέβαια σε ακραίες θερμοκρασίες. Τον χειμώνα οι σακκούλες μπορούν να μπουν σε φελιζολένιο κουτί (το βρίσκεις και τζάμπα απο ζαχαροπλαστεία) για καλύτερη μόνωση.
-τα φυτά είναι πιο εύκολο να μεταφερθούν και χωρίς πρόβλημα για πάρα πολλές ώρες, αν διατηρηθούν υγρά. Μια λύση είναι να πάρεις ένα φελιζολένιο κουτί, να στρώσεις βρεγμένα φύλλα εφημερίδας και ανάμεσα τους να στρώσεις τα φυτά σου, χωρίς φόβο να σπάσουν τα κλωναράκια τους (έτσι μπορείς σε στρώματα να βάλεις πολλά φυτά).
Σε ευχαριστούμε πολύ Κλεόβουλε!!! Ειλικρινά μου έβγαλες μια πολύ μεγάλη σκοτούρα από το κεφάλι. Όταν είναι να το επιχειρήσω ίσως σε απασχολήσω πάλι. Τώρα για το υπόστρωμα που λέει ο φίλος, η γνώμη μου είναι να πετάξει χαλίκι και υπόστρωμα. Για το χαλίκι δεν είμαι τόσο σίγουρος γιατί δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί αλλά για να είναι σίγουρος (θα πάθει μεγάλες λαχτάρες αν αρχίσουν και του φουντώνουν οι άλγες λόγο υποστρώματος που έχει απομείνει στο χαλίκι και είναι είναι ακόμη ενεργό...). Το υπόστρωμα δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας λόγος να το κρατήσει μιας και το κόστος του δεν είναι φοβερά μεγάλο και το σημαντικότερο είναι ότι η ζωή του είναι πολύ περιορισμένη. Τα περισσότερα δουλεύουν για κάνα εξάμηνο. Και ζωή να έχει ακόμη, ας πούμε για 2, 3, ή και 4 μήνες γιατί να μην βάλει καινούργιο που θα έχει σχεδόν άλλους τόσους ή και περισσότερους; Συγκεκριμένα για το υπόστρωμα (μιλάω πάντα για ενεργά υποστρώματα - χώματα), η άποψή μου είναι να μην μπει καθόλου. Περιορισμένη η ζωή του και νομίζω πως είναι αναγκαίο μόνο για απαιτητικά φυτά. Τα υποστρώματα της Seachem (τα οποία δεν είναι ενεργά μεν - θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ως παθητικά) είναι πολύ πιο βολικά και λειτουργικά αλλά δεν έχουν την ίδια απόδοση σε πολύ απαιτητικά φυτά και είναι αρκετά πιο ακριβά...
__________________
http://tommytomato.rockinghamgateway.com/wp-content/uploads/2008/05/fish_animated.gif
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01713 seconds with 10 queries