*Με
υποστρώματα δεν έχω ασχοληθεί

αλλά νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα στο νέο στήσιμο αν έρθει στην επιφάνεια του βυθού. Η γνώμη μου(ας πουν και πιο "ειδικοί"

) είναι να αφαιρέσεις πρώτα το χαλίκι που έχεις απο πάνω και να το πετάξεις. Το υπόστρωμα που θα μείνει (θα έχει και λίγο χαλίκι προφανώς ανακατεμένο) θα το χρησιμοποιήσεις στο νέο στήσιμο. Απο πάνω βάλε καινούργιο χαλίκι και είσαι οκ.
*Η
μέθοδος της σταγόνας: πέρνεις ένα σωληνάκι αεραντλίας-βάζεις την μία άκρη στο ενυδρείο και την άλλη στην σακκούλα/δοχείο που είναι τα ψάρια που μεταφέρθηκαν-ρουφάς

νερό απο το ενυδρείο και αρχίζει να κατεβαίνει- με ένα σφικτηράκι στον σωλήνα, ρυθμίζεις να τρέχει νερό στο δοχείο με τα ψάρια με ρυθμό καμμιά 20αριά σταγόνες το λεπτό-σε 1 ώρα περ. τα ψάρια έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στις παραμέτρους του ενυδρείου που θα τα δεχτεί (εγώ προσθέτω στο ενυδρείο και μια καλή δόση αντιχλώριου που περιέχει aloe vera και λίγα epsom salts)
Για τον φίλο αλεξιπτωτιστή:
-το
χαλίκι το βάζεις άνετα σε σακκούλες για μπάζα
-τα
ψάρια σε σακκούλες που μπορείς να προμηθευτείς απο πετσοπ, ένα-ένα αν είναι μεγάλα, περισσότερα αν είναι μικρόψαρα. Ή σε πλαστικό δοχείο (πχ όπως αυτά για τις ελιές). Προσοχή οι σακκούλες ή το δοχείο να έχουν αρκετό αέρα (εγώ θα έλεγα 1/3 νερό+2/3 αέρα).Βάλε και μερικές σταγόνες prime αντιχλώριο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι θα αντέξουν κάνα 12ωρο, αν δεν εκτεθούν βέβαια σε ακραίες θερμοκρασίες. Τον χειμώνα οι σακκούλες μπορούν να μπουν σε φελιζολένιο κουτί (το βρίσκεις και τζάμπα απο ζαχαροπλαστεία) για καλύτερη μόνωση.
-τα
φυτά είναι πιο εύκολο να μεταφερθούν και χωρίς πρόβλημα για πάρα πολλές ώρες, αν διατηρηθούν υγρά. Μια λύση είναι να πάρεις ένα φελιζολένιο κουτί, να στρώσεις βρεγμένα φύλλα εφημερίδας και ανάμεσα τους να στρώσεις τα φυτά σου, χωρίς φόβο να σπάσουν τα κλωναράκια τους (έτσι μπορείς σε στρώματα να βάλεις πολλά φυτά).