Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-11-12, 00:47
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Όταν μετρήσω νιτρικά (50+) , να δω που είμαι σε αμμωνία και να σταματήσω να ρίχνω μέχρι να μηδενίσει ή να κάνω τότε μια ολική αλλαγή και μετά να ρίξω μια μικροποσότητα (ας πούμε 3ml) και να δω αν θα μηδενίσει και σε πόσο χρόνο;
ουτε θα μηδενισει ποτε η αμμωνια ουτε και σε νοιαζει να γινει κατι τετοιο.
Με το γρηγορο τροπο δημιουργουμε τεραστιες αποικειες βακτηριων ικανες να καταναλωσουν πραγματικα πολυ αμμωνια, δε μας νοιαζει ομως ετσι κι αλλιως να μηδενιζει 50ppm αμμωνιας γιατι πολυ απλα και 500 ψαρια σε 100 λιτρα να βαλεις δε θα σου δημιουργησουν ποτε τετοιες ποσοτητες.
ΝΙΤΡΙΚΑ θα μετρησεις (σε καμια δεκαρια μερες πανω κατω) ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΤΡΙΚΑ! ποσως και σε ενδιαφερει που ειναι η αμμωνια (καπου πολυ ψηλα προφανως) και το ιδιο και τα νιτρωδη. Αφου δεις πως τα νιτρικα εχουν ξεπερασει την ανωτερη σκαλα της χρωματικης κλιμακας κανεις αλλαγες μεχρι να πεσουν τα νιτρικα σε επιτρεπτα ορια (δεν αποκλειεται στην πρωτη αλλαγη να μετρησεις κανα 80ρακι) και αφου πεσουν στο 10-15, περιμενεις μια μερα και ΤΟΤΕ μετρας αμμωνια και νιτρωδη (που φυσιολογικα θα τα βρεις μηδενικα αλλα ετσι για σιγουρια) Τοτε βαζεις και τα πρωτα ψαρακια

Παράθεση:
Αν τελικά είναι στρωμένο να βάλω 10 ροδόστομους και μετά από καμιά εβδομάδα άλλους 10; Δεν θέλω να βάλω μόνο ροδόστομους. Βασικά δεν έχω καταλήξει ακόμη στην ιχθυοσύνθεση απλά κάνω ένα πλάνο. Θέλω να βάλω 30-40 τέτοια μικρά, όπως μου έχουν προτείνει σε άλλο θέμα. Απλά έχω καταλήξει ότι θα βάλω 2 είδη. Τους ροδόστομους για παράδειγμα τους έδωσα. Απλά σκεφτόμουν να βάλω το ένα είδος (που λέω να είναι 20) και το άλλο (από το δεύτερο είδος θα βάλω 10 στην αρχή να δω πως θα τα πάω με 30 από μετρήσεις και μετά τα άλλα 5-10 αν με παίρνει) μαζεμένο μιας και θα έχω αρκετή βιολογία αλλά απ' ότι είδα δεν είναι ότι καλύτερο. Βοηθήστε στα λάθη που τυχών έχω καταλάβει μετά τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ και πάλι θερμά!!
σε ενα ενυδρειο οπως σου ειπα συντελουνται κι αλλοι κυκλοι, οχι μονο αυτος του αζωτου οι οποιοι δεν εχουν σχεση με τις αμμωνιες και τα φιλτρα.
Το να μην ολοκληρωσεις αυτους τους κυκλους και να βαλεις ενα δυο ψαρακια δεν ειναι προβλημα, αλλα το να βαλεις 30 ειναι.
Η ετεροτροφη βιολογια (οι αποδομητες ουσιαστικα που συμβαλουν στην καθαριοτητα του ενυδρειου) πολλαπλασιαζονται αρκετα γρηγορα αλλα οχι τοσο γρηγορα ωστε να φορτωσεις οσο θελεις

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01566 seconds with 10 queries