Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
οπως ειπε κι ο kgf12345 αυτο που λες γινεται (οχι ολο το μπουκαλι, ακουγεται υπερβολικο, απλα πολυ μεγαλη ποσοτητα) και ειναι ο πιο γρηγορος τροπος στρωσιματος αφου πλεον δε μας νοιαζει να μετρησουμε αμμωνια η νιτρωδη (ας ειναι οσο ψηλα θελει) αλλα μονο νιτρικα. Οταν αυτα ειναι στο τερμα της μετρησης (το πολυ σε 2 βδομαδες) το ενυδρειο ειναι στρωμενο, και προχωραμε σε σχεδον ολικες αλλαγες μεχρι να πεσουν τα νιτρικα σε φυσιολογικα επιπεδα (μπορει να χρειαστει πανω απο μια αλλαγες). Την επομενη κανουμε μετρησεις κι αν ολα ειναι οκ βαζουμε ψαρια.
Επισεις πειραματικα εχει προκυψει -τυχαια- πως ταιζοντας καθημερινα με μεγαλες ποσοτητες αμμωνιας το ενυδρειο στρωνει ακομα γρηγοροτερα (ο alexcoon18 εριχνε σε 100ρακι 2 καπακια αμμωνια τη μερα και σε 6 ΜΕΡΕΣ! το ενυδρειο ηταν στρωμενο)
Με αυτους τους τροπους εννωειται πως η βιολογια στο φιλτρο ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που χρειαζεται, οποτε θεωρητικα οντως υποστηριζει πολυ μεαλες ομαδες ψαριων ομως ο κυκλος του αζωτου δεν ειναι ο μοναδικκος κυκλος που συμβαινει σε ενα ενυδρειο, και σε ενα νεοστημενο πρεπει εκτος απο τα νιτροποιητικα βακτηρια να αποικησουν και τα ετεροτροφα αποδομητικα και πολυ πιθανων να συμβαινουν κι αλλοι κυκλοι που δε γνωριζουμε οποτε πρακτικα δεν ειναι ασφαλες να ιχθυοφορτωσεις με τη μια ολα τα ψαρια που προκειται να βαλεις μεσα γιατι ναι μεν δε θα εχεις προβληματα αμμωνιας αλλα πιθανο να υπαρξουν αλλα προβληματα
|
Μάλιστα. Μου λύθηκαν αρκετά ως εντελώς οι απορίες μου για τον κύκλο αζώτου - στρώσιμο φίλτρου (προς το παρόν) και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!!! Ένα τελευταίο για να είμαι 100% σίγουρος. Στην δική μου περίπτωση δηλαδή (180λίτρα) μπορώ να ρίχνω 10ml κάθε μέρα χωρείς να μετράω και μετά από μια εβδομάδα να κάνω μια μέτρηση να δω που βρίσκομαι; Όταν μετρήσω νιτρικά (50+) , να δω που είμαι σε αμμωνία και να σταματήσω να ρίχνω μέχρι να μηδενίσει ή να κάνω τότε μια ολική αλλαγή και μετά να ρίξω μια μικροποσότητα (ας πούμε 3ml) και να δω αν θα μηδενίσει και σε πόσο χρόνο; Αν τελικά είναι στρωμένο να βάλω 10 ροδόστομους και μετά από καμιά εβδομάδα άλλους 10; Δεν θέλω να βάλω μόνο ροδόστομους. Βασικά δεν έχω καταλήξει ακόμη στην ιχθυοσύνθεση απλά κάνω ένα πλάνο. Θέλω να βάλω 30-40 τέτοια μικρά, όπως μου έχουν προτείνει σε άλλο θέμα. Απλά έχω καταλήξει ότι θα βάλω 2 είδη. Τους ροδόστομους για παράδειγμα τους έδωσα. Απλά σκεφτόμουν να βάλω το ένα είδος (που λέω να είναι 20) και το άλλο (από το δεύτερο είδος θα βάλω 10 στην αρχή να δω πως θα τα πάω με 30 από μετρήσεις και μετά τα άλλα 5-10 αν με παίρνει) μαζεμένο μιας και θα έχω αρκετή βιολογία αλλά απ' ότι είδα δεν είναι ότι καλύτερο. Βοηθήστε στα λάθη που τυχών έχω καταλάβει μετά τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ και πάλι θερμά!!!