02-11-12, 00:44
|
 |
Senior Member
|
|
Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
σωστα τα λες, οποτε με την εισαγωγη ψαριων θα ειναι παλι εν μερι "αστρωτο".
Γι αυτο ο ασφαλεστερος τροπος ειναι οταν στρωνουμε να κραταμε την αμμωνια υψηλα (τουλαχιστο 4-5 ppm) που μας εξασφαλιζει οτι οταν στρωσει θα εχει αρκετες ποσοτητες βακτηριων ωστε να μπουν μερικα ψαρακια χωρις να κινδυνευουν, και να περισσευουν και αποικειες.
|
Έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό (από τότε που γράφτηκα στην κοινότητά μας ) και διαβάζω ξανά όποτε μου δημιουργούνται πάλι κάποιες απορίες σχετικά με τον κύκλο αζώτου και το στρώσιμο των φίλτρων . Δεν έχω λύσει τις παρακάτω απορίες όμως :
- Στην περίπτωση που κατά το στρώσιμο ρίξουμε πολύ ή υπερβολικά πολύ αμμωνία, για παράδειγμα όλο το μπουκάλι, τι μπορεί να συμβεί
;
- Αν δούμε ότι το φίλτρο στρώθηκε (ΝΗ3/ΝΗ4=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=εκτός ορίων) και εμείς αντί να αδειάσουμε το ενυδρείο ή και να το αδειάσουμε, ρίξουμε άλλο ένα μπουκάλι αμμωνία μέσα. Τι θα συμβεί
;
- Τέλος, μετά από ένα τέτοιο στρώσιμο που με το μυαλό το δικό μου και αυτά που έχω καταλάβει εγώ, το φίλτρο μου θα έχει φοβερά μεγάλη αποικία βακτηρίων, πόσα ψάρια μπορούμε να βάλουμε στο ενυδρείο μαζί
; Για παράδειγμα (με ενδιαφέρει προσωπικά εμένα) σε ένα ενυδρείο 180 λίτρων, μπορούν να μπουν μαζί (αφού το αδειάσω πρώτα για να μηδενίσω τα ΝΟ3) ακόμη και 20 ροδόστομοι;
Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος . Ευχαριστώ προκαταβολικά !!!
ΥΓ Ζητώ συγνώμη αν σας φαίνονται χαζές οι απορίες μου . Είμαι σίγουρος πως κάποιοι λέτε "Ωχ, άντε πάλι..." , αλλά δεν το έχω καταλάβει αυτό το κομμάτι , δηλαδή τι γίνεται με το να ρίξουμε πολύ αμμωνία...