Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #41  
Παλιά 31-10-12, 14:47
Vandar Ο χρήστης Vandar δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-03-2011
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 45
Προεπιλογή

Για τους φίλους που μίλησαν περί τιμών των ενυδρειακών καταστημάτων θα ήθελα να πω το εξής :

Emersed είναι στην πλειονότητά τους και εκεί τα φυτά (τουλάχιστον τα είδη που ευδοκιμούν καί εκτός νερού ) , αφού από πίσω είτε από το ΙΚΕΑ είτε από τα καταστήματα βρίσκονται οι φάρμες παραγωγής που ακολουθούν την συγκεκριμένη οδό ανάπτυξης των φυτών. Δηλαδή καί ο echinodorus που είδες kostagavala καί η anubia που είδε ο άλλος φίλος ήταν emersed.
To θέμα είναι πως τα συγκεκριμένα είδη φυτών (όπως και οι cryptocorines) είναι αρκετά πιο αργά στην ανάπτυξή τους , έχουν διαφορετικό τρόπο 'αναπαραγωγής' από τα stem plants , και πάντα είναι ακριβότερα έναντι άλλων φυτών. Μια μικρή anubia και στο εξωτερικό ακόμα σπάνια θα την βρεις κάτω των 5 ευρώ... Στα ΙΚΕΑ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ anubia , ούτε εχινόδορο ( και αν είχαν βγάλει εχινόδορο ποτέ θα είχαν μία ρίζα του απλού bleheri ) , επομένως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Στα stem plants του ΙΚΕΑ πάλι , δεν έχει καμία σχέση ένα γλαστράκι με το 1,5 ευρώ που περιέχει 2-3 stems , με ένα μέσο ενυδρειακό γλαστράκι με 8-9 ή 10 stems που πωλείται 6-7 ευρώ σε ένα κατάστημα.
Απλούστατα στην δεύτερη περίπτωση το φυτό έχει την τριπλάσια ποσότητα, διατηρείται σε καλύτερες συνθήκες μέχρι να το αγοράσουμε , γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είδος θα αγοράσουμε και το διαλέγουμε από μεγαλύτερη ποικιλία ειδών και στην τελική αγοράζουμε κάτι από ένα εξειδικευμένο και σε πολλές περιπτώσεις μικρό κατάστημα και όχι από ένα γιγαντιαίο πολυκατάστημα (αυτό πάντα ανεβάζει λίγο την τιμή σε οποιοδήποτε είδος).
Αν λάβουμε υπόψη αυτά, η απόκλιση των τιμών δεν φαντάζει και τόσο παράλογη.
Τώρα σαφώς υπάρχουν και περιπτώσεις καταστημάτων που ξεφεύγουν, και μπορεί να δίνουν 10 ευρώ ένα πακέτο stem plant ή 15 ευρώ μια moss , αλλά μην παίρνει η μπάλα όλα τα καταστήματα.
Στην τελική υπάρχουν και οι συνχομπίστες που μπορεί κανείς να βρει τα πάντα σε πολύ καλές τιμές και στην περίπτωση των φυτών , όλα τα είδη στην emersed μορφή τους χεχε!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01481 seconds with 10 queries