Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-02-05, 16:50
Theo Ο χρήστης Theo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: London
Προεπιλογή

Γεια χαρα enzo.
Χαιρομε που επανηλθες γιατι τα παραπανω δεν ηταν κραξιμο. Ηταν απλα καποια διαφορετικη γνωμη και αυτο ειναι το πρωτο βημα σ'αυτο το χομπι.
100 ατομα να μπουνε στη συζητηση θα δουμε 100 διαφορετικες αποψεις γιατι κανεις δεν μπορει να καλυψει ολες τις παραμετρους αλλα με την συζητηση ολοι μαθαινουμε κατι κανουριο και οσο πιο πολλα μαθαινει καποιος τοσο περισοτερο θα διαφωνει με αλλους. Και για να ξερεις τι να περιμενεις δεν προκειτε ποτε να βγαλουμε ακρη του στυλ τοση κυκλοφορια χρειαζεσαι. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που το συζηταν αυτο το θεμα για χρονια και δεν εχουν καταληξει καπου. Απλα ιδεες και γνωμες ριχνουμε για το τι εχουμε η σχεδιαζουμε εμεις και απο κει και περα εσυ αποφασιζεις γιατι το δικο σου ενυδρειο θα ειναι μοναδικο οτι και να λεμε εμεις.
Για ανακαιφαλαιωση ειδαμε ενα πετυχημενο ενυδρειο με 15χ
Εγω ξεκινησα απο 10χ και εφτασα στο 40χ. δεν ειμουν καθολου ευχαριστημενος. αλαξα κυκλοφοριτες και εβαλα παλι γυρω στο 40χ με διφορετικο ειδος κυκλοφοριας ομως. Καλυτερα αυτη τη φορα αλλα και παλι δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Για το επομενο ενυδρειο μου καποιος φιλος/επαγγελματιας μου προτεινε 80χ.
Εγω θα ξεκινησω με 60 με την προοπτικη οτι οταν μεγαλωσουν τα κοραλια θα το ανεβασω στα 80(η παραπανω). (Μην ξεχνας οτι παραπανω ειδαμε 15χ).
Σ'αυτο το σημειο καποιος λογικα θα νομιζει οτι η τρελοι ειμαστε η δεν ξερουμε τι μας γινετε αλλα εδω ειναι που πρεπει να εμβαθυνει καποιος και να κανει τις ερωτησεις που εκανες.π.χ τι ρολο παιζει η κυκλοφορια? πως αλλαζουν οι αναγκες του ενυδρειου σε κυκλοφορια? κλπ.
Και συνεχιζω
Τα κοραλια χρειαζοντε κυκλοφορια για διαφορους λογους.
δεν μπορουν να κουνηθουν οποτε βασιζονται στο νερο να τα παει φαγητο αλλα και να τα καθαρισει απο βρωμιες.
Ενα σαρκοφυτο χρειαζετε αρκετα απαλη κυκλοφορια ισα-ισα να καθαριζει το mucus οταν αλαζει φλειο. Αυτος ειναι ο τροπος που καθαριζεται το σαρκοφυτο. Οι ακροπορες θελουν παραπανω κυκλοφορια γιατι εχουν κλαδια και μαζευεται πολυ περισοτερη χωλερα στη βαση απο τα κλαδια αλλα και γιατι τα κλαδια κοβουν σε μεγαλο βαθμο την κυκλοφορια. Ετσι αλλαζουν και οι αναγκες. Οταν ενα κοραλι μεγαλωνει εμποδιζει περισοτερο την κυκλοφορια οποτε η το κοβεις η του δινεις περισοτερη ροη.
Ακομα ομως και για τις ακροπορες δεν μπορει καποιος να πει με ακριβεια ποση κυκλοφορια. Ειχα 2 (διαφορετικες)ακροπορες σε 2 διαφορετικες θεσεις. Η μια θεση ειχε λιγη κυκλοφορια ενω η αλλη ειχε πολυ(γυρω στα 3000 λιτρα χτυπουσαν επανω στο κοραλι). Κανενα απο τα 2 δεν τα πηγαινε καλα. Τα αλαξα θεση μεταξυ τους και τωρα τα πηγαινουν καλα και τα δυο. Ναι μεν ακροπορες και τα δυο αλλα και μεταξυ τους οι ακροπορες εχουν διαφορετικες απαιτησεις. Αυτο που ειναι τωρα στη θεση με τα 3000 λιτρα αν μεγαλωσει κιαλλο θα θελει περισοτερη κυκλοφορια.
Με το 40χ που εχω δεν εχω αρκετη κυκλοφορια πισω απο τα βραχια.
Αν δεν εχεις αρκετη κυκλοφορια πισω απο τα βραχια μαζευεται χωλερα η οποια διασπαται σε αλλες χωλερες και σου χαλαει τη χημεια του νερου. Αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση θα ηταν καλυτερα να αλλαξω διαρυθμηση βραχου παρα να βαλω παραπανω κυκλοφορια. Αν δεις το ενυδρειο μου δεν θα καταλαβεις κατευθειαν για ποση χωλερα στο βραχο μιλαω αλλα αμα το πετυχεις σε φαση που κανω "reef-flush"(sorry δεν μου ερχετε η μεταφραση) θα τρομαξεις απο τη βρωμια που καθοταν πανω στα βραχια. Θα μου πεις αυτο που μετραει ειναι τα κοραλια να ειναι ενταξει και εχεις δικιο αλλα θα μπορουσα να γλυτωσω αρκετες ωρες συντηρησης αν ειχα καλυτερο aquascaping και καλυτερη κυκλοφορια.
Περι εσωτερικης και εξωτερικης κυκλοφοριας ο συνδιασμος των 2 ειναι το καλυτερο ΙΜΟ
Η εξωτερικη κυκλοφορια δηλαδη η
επιστροφη απο το σαμπ, και τα closed loops μπορουν να σου δωσουν μεγαλη κυκλοφορια και φαινοντε πολυ πιο ομορφα απ'οτι οι κυκλοφοριτες αλλα δεν ειναι flexible. Απο τη στιγμη που θα τα βαλεις δεν μπορεις να τα αλλαξεις ευκολα. Οι κυκλοφορητες δεν μου αρεσουν στο ενυδρειο αλλα σου λεινουν τα χερια σε πολλες περιπτωσεις.
μπορεις οτι ωρα θελεις να αλλαξεις θεση η διευθυνση της ροης η το μεγεθος της αντλιας η να προσθεσεις παραπανω κυκλοφορητες αν θελεις.
Καταληγεις ομως σε καποια φαση που εχεις 7-8 κυκλοφορητες σε μικρο ενυδρειο και αντι να βλεπεις κοραλια, βλεπεις κυκλοφορητες.
Στο δικο μου ηθελα closed loops αλλα το συζητησα με κοσμο και αποφασισα οτι θελω 2 επιστροφες απο το σαμπ για λογους ασφαλειας.Συν τους κυκλοφορητες μεσα στο ενυδρειο θα ηταν παραπανισιο να βαλω και closed loops.
Σε ζαλισα με το δικο μου ενυδρειο και ανεφερα μεγαλα νουμερα αλλα ειδες οτι γινετε και με 15χ. Γιαυτο ειπα οτι και τα παιδια που προτειναν 20χ σαν μεσο ορο για ξεκινημα δεν ειναι λαθος. Πρεπει ομως να το περιμενεις οτι μπορει να χρειαστεις και παραπανω απο 20χ η ακομα και λιγοτερο.
Αποκλειεται να καλυψα πληρως το θεμα(απλα ειπα τη γνωμη μου) οποτε ορματε και οι αλλοι για να ακουσω και εγω κιαλλες ιδεες που μπορει να με κανουν να αλλαξω τα σχεδια μου πριν στηθει το ενυδρειο.
-------------------------------------------------
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02069 seconds with 10 queries