Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
Οι σωστες συνθηκες που πρεπει να ζει ενα ψαρι ειναι αυτες οι οποιες περναει καλα, και ενα καλο δειγμα για να ξερουμε οτι το ψαρι ειναι ενταξει ειναι οι συνθηκες οπου μπορει να αναπαραχθει ανετα και που θα εχουμε οσο γινεται πιο σωστο γονο, και που εχει μια ζωη οσο καλυτερη γινεται χωρις ασθενειες και αν ειναι δυνατο να φτασει το προσδοκιμο ζωης που εχει στη φυση. (που για τα κορρυ ειναι κοντα στα 20 χρονια).
Επι πλεον τα ειδη αυτα ειναι ασυμβατα οχι μονο λογο συνθηκων αλλα πολυ περισσοτερο λογο του αλατιου που χρειαζονται που και που τα γκαπυ τα οποια ειναι ευπαθη σε εξωπαρασσιτα και μυκητιασεις, το οποιο ειναι θανατηφορο για τα κορυ.
Διαφωνω, μαλλον καλο κανει και ειναι η εξελιξη του χομπυ το να βλεπουμε περισσοτερα βιοτοπικα ενυδρεια και λιγοτερους αχταρμαδες.
Οπως επισεις θα συμφωνισω με αυτο που εγραψε ο Inthepond σε αλλο θεμα (μου διαφευγει για να βαλω λινκ) οτι το ακριβως επομενο βημα εξελιξης στο χομπυ θα ειναι οι βιοτοπικες εσωτερικες λιμνουλες που ειναι οντως κλασσεις μπροστα απο το ενυδρειο στυλ "τηλεοραση" (αυτο βεβαια ειναι πολυ μπροστα και ισως αργησει πολυ να υιοθετηθει).
Οπως και να χει πριν 10 χρονια εφτιαχνες ενα ενυδρειο και εβαζες μεσα και τα "απαραιτητα" (δυο γατοψαρα, ενα "γλυφτη" και ενα κλοουν) ενω σημερα αυτα τα "στανταρς" θεωρουνται γελοιοτητες, αρα σε καλο δρομο ειμαστε
|
Κράτησα μόνο αυτά με τα οποία συμφωνώ (ως προς την περιγραφή / 1η & 2η παράγραφο) και την 3η με την οποία διαφωνώ και την οποία θα σχολιάσω.
Δεν αναφέρομαι σε συνθήκες που επικρατούν στη φύση, οι οποίες θέλουμε δεν θέλουμε διαφέρουν κατά πολύ από τις συνθήκες στο ενυδρείο.
Οκ εσυ προσωπικά ασχολείσαι με βιοτοπικά ενυδρεία και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.
Εγώ και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ στο συγκεκριμένο χόμπι (το πως το βλέπεις εσύ προσωπικά, το ανέλυσες σε μια άλλη ενότητα και εγώ προσωπικά το σέβομαι).
Επιπλέον θεωρώ πως τα ψάρια τα οποία πωλούνται ή ανταλλάσσονται και τα οποία έχουν οι περισσότεροι από εμάς, διαφέρουν κατά πολύ από τα ίδια είδη τα οποία ζουν ελεύθερα στη φύση, άρα θέλουν ελαφρώς (ή βαρέως

) διαφορετικές συνθήκες.
Ούτε μπορώ να χαρακτηρίσω "αχταρμα", την προσπάθεια που κάνει κάποιος σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει, έχοντας διάθεση να μάθει περισσότερα και σύμφωνα με τον χώρο, τον χρόνο και το χρήμα που διαθέτει!

Έχω διαβάσει περίπτωση που συνχομπιστας μας έβαλε neon tetra σε 90cm ενυδρείο και δέχτηκε "παρατήρηση", επειδή οι συνθήκες για το συγκεκριμένο ψάρι αναφέρουν μήκος ενυδρείου πάνω απο 1 μέτρο!!!!
Αναφορικά με τη χρήση του αλατιού, θα συμφωνήσω. Αλλά εγώ προσωπικά δεν αναφέρθηκα μόνο στα συγκεκριμένα δύο είδη, αλλά προσπάθησα να το γενικεύσω
Για τη συμβίωση ζωοτόκων με μη ζωοτόκα, έχουν γραφτεί σεντόνια ολόκληρα...και δεν νομίζω πως το τελικό συμπέρασμα (αν υπάρχει) είναι η μη συμβίωση τους
Από εκεί και πέρα, αν εμπιστευόμαστε κάποια site
κατά περίπτωση...τότε αλλάζει το θέμα
Στο παράδειγμα που ανέφερε ο g81gr, ένας "άπειρος" διακρίνει πως οι συνθήκες που αφορούν σε θερμοκρασία, ph και σκληρότητα, έχουν σημεία αλληλεπικάλυψης. Άρα τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλει?