Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-10-12, 16:34
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Λοιπον, κατ αρχας επεσες σε ΚΑΡΑ-ΣΠΑΝΙΑ περιπτωση πολυ σωστου επαγγελματια και καλο ειναι να μας πεις κι εμας για ποιον προκειται γιατι μαγαζια που προτεινουν τετοιες λυσεις πρεπει να επιβραβευονται.
Εχε υπ οψη σου οτι το 99.99999% των πετσοπαδων στην Ελλαδα (και ειδικα των αλυσιδων) ειναι ανθρωποι ασχετοι οι οποιοι προτεινουν οτιδηποτε με βαση το κερδος τους και δεν ειναι καθολου ασυνηθιστο αυτο να γινεται σε βαρος των ψαριων.
Προσωπικα ασχολουμε με το χομπυ 13-14 χρονια και εχω επισκευτει παρα πολλα μαγαζια, και μονο 2-3 εχω χαρακτηρισει σωστους, και αυτοι δεν ξερω καν αν ποιανονται στην κατηγορια των πετσοπαδων απο τη στιγμη που ειναι κι οι ιδιοι χομπυστες που απλα καναν το χομπυ τους επαγγελμα.

Παράθεση:
Στο θέμα μας τωρα.Η τελική απόφαση ειναι DIY 120*35*35 με κοντρες πανω κατω στα 147 λιτρα , με παχος 5mm.Θα χρειαστω περιπου 1,5τετραγωνικα μαζι με τις κοντρες περιπου 2 τετραγωνικα ενας τζαμας που ρωτησα μου ειπε 15 ευρω το τετραγωνικο αρονταριστα με λιγο τριψημο και μου φαινετε λογικη τιμη
η τιμη λογικη ειναι, αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι καλυτερο να πας σε 6ρακι (εγω προσωπικα αυτο θα εκανα). 1 χιλιοστο ειναι θα μου πεις, αλλα η ασφαλεια που θα σου προσφερει αυτο το χιλιοστο ειναι πολλαπλασια, και ειδικα στον πατο (δεν ειναι σπανιο φαινομενο ενας ραγισμενος πατος, μου ειχε συμβει και σε μενα )

Παράθεση:
Nick74 εχεις δικαιο για το sump, αλλα για αρχη και για θεμα κοστους νωμιζω οτι το internal sub ειναι ποιο ευκολο και οικονομικο.
Βασικα εγω μιλησα για κανονικο sump, εξωτερικο κι οχι για εσωτερικο.
Οτι το εσωτερικο εχει χαμηλοτερο κοστος και μεγαλυτερη ευκολια κατασκευης ειναι ονντως γεγονος και κανεις δεν το αμφισβητει, αλλα το external λυνει πραγματικα τα χερια.
Οπως και να χει ενα duy φιλτρο, ειτε ειναι internal ειτε external ειναι απειρες φορεςς καλυτερο απ οτιδηποτε κυκλοφορει στο εμποριο, και μονο για το λογο οτι το φτιαξαμε εμεις και ξερουμε τι καναμε και δεν μας δωσαν κατι ετοιματζηδικο οπως το ηθελε ο designer μιας μεγαλοεταιριας
Παράθεση:

1)το internal sub τι μήκος πρεπει να το φτιαξω ?
Αν υπηρχαν στανταρς θα ηταν σα να αγοραζες ενα ετοιμο φιλτρο.
Απο τη στιγμη που μπαινεις στον κοπο και φτιαχνεις κατι μονος σου, εχεις την απολυτη ελευθερια να το φτιαξεις οπως εσυ θες και να ορισεις τα διαμερισματα οπως σε βολευει.
Αυτο που θα σου προτεινω ως καλο tip ειναι να χρησιμοποιησεις οσο γινεται μεγαλυτερο χωρο για βιολογικο υλικο, και οχι για σφουγκαρια, και να φτιαξεις κι ενα διαμερισματακι επιπλεον (οχι ιδιεταιρα φαρδυ, οσο και του σφουγκαριου προφιλτρου η και στενοτερο) και αστο αχρησιμοποιητο η βαλε μεσα κανα σφουγκαρι επι πλεον. Αυτο το διαμερισμα θα σου χρησιμευσει αν ποτε χρειαστει να βαλεις για καποιο διαστημα καποιο χημικο φιλτρο για καποιο λογο (πχ ανθρακα μετα απο θεραπεια με φαρμακα, η τυρφη αν γυρισεις σε μαλακο νερο κτλ κτλ)

Παράθεση:
λαμπες Τ5-Τ8 ή led απο e-bay?
ναι ο φωτισμος αν τον εξετασεις σε βαθος ειναι λιγο πολυπλοκο κομματι...
Τα led ειναι το μελλον του φωτισμου, ομως ακομη δεν ειναι σε θεση να αντικαταστησουν ολων των ειδων τις λαμπες που κυκλοφορουν.
Σιγα σιγα οσο υπαρχει καταναλωση και οι εταιριες που τα βγαζουν κερδιζουν, βγαινουν ολο και περισσοτερα καλα μοντελα, ομως ακομη υπαρχουν ελειψεις στο χωρο.
Ο φωτισμος ενος ενυδρειου εξαρταται αποκλειστικα απο το τι θα βαλεις μεσα.
Αν θες να βαλεις τιποτα παραξενα δυσκολα φυτα σιγουρα οι απαιτησεις σε δυνατο φωτισμο ειναι μεγαλυτερες απο το να βαλεις μερικους εχινοδωρους και μερικες ανουμπιες, οπως επισεις και τα ψαρια, αλλο φωτισμο θα βαλεις σε ζωοτοκα που ζουν σε κρυσταλινα νερα λιμνων και αλλο σε δισκους που ζουν σε ενα μαυρο ζουμι, οποτε αν δεν ξεκαθαρισεις με το τι ψαρια και φυτα θα βαλεις μεσα στο ενυδρειο ειναι δυσκολο να σου προτεινει κατι καποιος.
Αναμεσα τωρα σε Τ5 και Τ8, οι Τ5 ειναι αποδοτικοτερες και πιο εξελιγμενες.
σε διαφορα ενυδρεια εχω κι απο τα δυο ειδη, περισσοτερες Τ8 και δε μπορω να πω οτι υστερουν τοσο δραματικα, αλλα αν το δεις σαν αποδοση / καταναλωση οι Τ5 υπερτερουν

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02102 seconds with 10 queries