Χμμμ λοιπον να τα παρουμε απτην αρχη. Εχω στη διαθεση μου ΑΟ, τυρφη, καταπα. Οποτε το blackwater ειναι δεδομενο νομιζω. Εχω δει κοινωνικα ενυδρεια με καρδιναλιους full φυτεμενα και η συμπεριφορα των καρδιναλιων ηταν αυτο που πρεπει και που θελω, κοπαδιαζαν και κινουνταν στα ανοιχτα μερη. Και ουτε blackwater ηταν και με (φαινομενικα) εντονο φωτισμο. Γιατι λοιπον δεν γινεται; Εγω θελω να στησω ενα ομορφο φυτεμενο, τα φυτα μου ουτως η αλλως ειναι ευκολα στα παντα τους, το ενυδρειο θα εχει με μαυρο υποστρωμα, βασαλτη που βρηκα μικρης κοκομετριας. Δεδομενου και του αρκετα σκουρου νερου, 3 λαμπες σαυτα τα λιτρα με το ζορι πλησιαζουν τα 0,3w/l. Γιατι ειναι υπερβολικο αυτο;
Η ροη νερου πιστευω οτι ειναι οκ με τα δυο φιλτρα, ουτε πολυ ουτε λιγο, ειρηνικοτητα επισης ειναι οκ, στο φως πιστευα οτι ειμαι και εκει οκ, και τις παραμετρους νερου τις εχω σκεφτει ετσι ωστε να ειναι στο κεντρο των οριων των παντων, ολων των ψαριων και ολων των φυτων μου.
Για αφρικη δεν το σκεφτομαι τουλαχιστον για την ωρα. Με συναρπαζουν τα μικρα κοπαδοψαρα σε πολλα λιτρα, εκτος αυτου εχω παρει τα παντα για μαλακο νερο, δεν ειναι νωρις. Στο μελλον θα δουμε ισως κανω κατι και προς αφρικη παντως.
-------------------------
Ωραια....και τα κακα μαντατα συνεχιζονται. Ηρθαν τα τεστακια.
Βρυσης
ph 7,6
NH3/NH4 0
NO2 0
NO3.....40.
GH 18
KH 17
Στο ενυδρειο
ph 7,6
NH3/NH4 1,0-2,0
NO2 3-4
NO3 40 το υπολογιζω, θελουν λιγο εξεικειωση τα χρωματα.
Το τεστ των NO3 επαναληφθηκε 3 φορες αφου δεν το πιστευα παροτι μου τοχαν πει οτι εχει το νερο εδω νιτρικα. Το τεστ εβγαινε κοκκινο συνεχεια. Για συγκριση εκανα και τεστ με την οσμωση. Κατακιτρινο, ολα καλα. Οποτε....τη βαψαμε. Μονο οσμωση. Ουτως η αλλως δεν επινα το νερο της βρυσης, αλλα τωρα δεν το πλησιαζω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 19-10-12 στις 13:50
Αιτία: Automerged Doublepost
|