Μια εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι οτι, ναι τα 'γνωριζανε'.
Και εννοω οτι μπορει να αναγνωριζανε οτι κατι δεν παει καλζ με καποιο ψαρι, πχ δεν προσαρμοστηκε καλα ή ειχε ηδη καποιο προβλημα κλπ.

Γνωριζουμε γενικα οτι οι θηρευτες τα πρωτα θηραματα που επιλεγουν ειναι τα προβληματικα θηραματα.
Το εχω παρατηρησει και στο δικο μου ενυδρειο με γερασμενα τετρα που αρχισε να εχει μια διαφορετικη συμπεριφορα, κατι που κεντριζε το ενδιαφερον των αγγελοψαρων, ομως εφταναν μονο μεχρι την απο κοντα παρατηρηση, αφου μαλλον ειναι τελειως εξημερωμενα και δεν δειχνουν ποτε επιθετικες συμπεριφορες (ως προς την σιτηση, γιατι τα ιεραρχικα τους ενστικτα δεν φαινεται να εχουν μειωθει καθολου, αφου μεταξυ τους γινονται πολλα 'χαπενινγκς')

Ταιζω και πολυ καλα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.