Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-10-12, 11:18
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Προεπιλογή

Συμφωνώ με τον EXELIX. Το καλύτερο για εμένα τώρα είναι:
1. Να πάρεις ένα καινούργιο φίλτρο. Αν δεν θέλεις να δαπανήσεις πολλά χρήματα για ένα εξωτερικό που είναι η καλύτερη επιλογή, μπορείς με λίγα χρήματα να πάρεις ένα εσωτερικό σαν αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τα λίτρα σου σε εσωτερικά. Διαλέγεις βάση 3ων παραμέτρων: απόδοση (ροή λιτ/ωρ), ποιότητα (κατασκευή, θέσεις υλικών, όγκος υλικών κτλ) και φυσικά τιμή.
2. Αν μπορείς να παλέψεις με το είδη υπάρχον φίλτρο μέχρι να στρωθεί το νέο (1-2 μήνες), συνεχίζεις κανονικά όπως κάνεις μέχρι τώρα. Αν δεν γίνεται, κάνε μια μικρή επισκευή σε αυτό που έχεις. Μόλις στρώσει το καινούργιο, βγάζεις το παλιό σου. Μία άλλη περίπτωση είναι να βάλεις το βιολογικό σου υλικό στο καινούργιο και να τελειώνεις.
Την τελευταία εγώ προσωπικά δεν θα στην πρότεινα . Την έχω πατήσει εγώ ο ίδιος με αυτή την λύση. Επειδή όπως θα έχεις δει και εσύ, τα μαμά εσ. φίλτρα πιάνουν μεγάλο όγκο στο ενυδρείο μας, δεν είναι όμορφα, δεν κρύβονται εύκολα κτλ αποφάσισα και εγώ να αλλάξω το δικό μου. Τα καινούργια όμως σαν πιο μικρά, κομψά κτλ χωράνε και πολύ μικρότερο όγκο βιολογικού υλικού. Το αποτέλεσμα είναι τα κοινά κεραμικά δαχτυλίδια που έχεις στο μαμά να μην χωράνε στο καινούργιο σου, παρά μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα. Αν δεν γνωρίζεις (όπως εγώ ) και το κάνεις, απλά την πάτησες . Η βιολογία σου θα είναι ελάχιστη. Θα ξεκινήσουν αμμωνίες και δεν θα ξέρεις τι έχει γίνει . Το σωστό είναι βάλεις το καινούργιο με τα δικά του βιολογικά υλικά (είναι κάτι μικρά σαν κυλινδρικά κρουτόν φαντάσου) και να το αφήσεις να στρώσει κανονικά . Φυσικά το ενυδρείο σου πρέπει να υποστηρίζεται από ένα άλλα στρωμένο φίλτρο (στην δική σου περίπτωση, το παλιό σου).

Αυτά απο εμένα. Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να κάνεις !

Page generated in 0,01576 seconds with 10 queries