Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-10-12, 21:17
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Ρηξε μια ματια και εδω για διαφορες αποψεις:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EA%EF%F5%F0%E1

Στα φυτεμενα υπαρχει μια αποψη να μη μπαινει σκουπα βυθου συχνα εως και καθολου. Αναλογως πιστευω το ενυδρειο και τους κατοικους του, τις τροφες που μενουν στο βυθο και τα περιττωματα τους, αν προκειται για σχετικα μεγαλα ή απλα "παραγωγικα" ψαρια. Corydoras, γαριδες, σαλιγκαρια, τρωνε υπολειμματα και βοηθουν στον καθαρισμο του βυθου. Αν βλεπεις βρωμιες, καλο ειναι να κανεις και μια σκουπα. Ρουφωντας παντα επιφανειακα, για να μη διαταρασσεις τη βιολογια του βυθου.

Εγω χρησιμοποιω σκουπα βυθου παντα στο ενυδρειο με τα dwarf puffers, σε καθε εβδομαδιαια αλλαγη. Αλλα τα συγκεκριμενα ειναι πολυ ατσαλα στο φαγητο και μενουν υπολειμματα. Επισης θελω να κρατησω τα νιτρικα πολυ χαμηλα. Στο αλλο, κοινωνικο φυτεμενο, ανα δυο αλλαγες, δηλαδη ανα δυο εβδομαδες, αλλα εχω και corydoras, που τα μουτρα τους ειναι συνεχεια στο βυθο μασουλωντας και απο κατι.

Δεν ξερω, ισως ανα 2-3 αλλαγες νερου να ειναι καλη και μια σκουπα βυθου γενικως. Αλλα δεν νομιζω να υπαρχει κανονας, τις ρουτινες τις κανονιζει ο καθενας μονος του.

Υπαρχουν πολλες στο εμποριο, ακριβες και φθηνες. Δεν υπαρχει λογος να παρεις ακριβη. Την ιδια δουλεια κανουν. Με κανενα 10ευρω βρησκεις μια χαρα. Προσωπικα εχω μια μεγαλη, που ρουφαει πολυ, μια μικρη για το μικρο ενυδρειο, μιας και πρεπει να περασω απο περιορισμενο χωρο και μια αυτοματη με μπαταρια της eheim για να κανω κανενα καθαρισμα χωρις αλλαγη νερου.

Page generated in 0,01967 seconds with 10 queries