Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-10-12, 01:45
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταλαβα, "θελω 6.2-6,4 ph με σχετικα χαμηλο kh αλλα οχι κατω απο 3 και ουτε πανω απο 6." εμπιστευομενως τα προφιλ των ψαριων, ολα ειναι οκ σε kh 3-6 χωρις να πλησιαζουν τα πανω ορια τους καν. Και επισης πιστευω οτι με οχι ΤΟΣΟ μαλακο νερο, θα μπορω να κρατησω πιο ευκολα φυτα που με kh 3 θαχαν προβλημα οπως η cryptocoryne.
Βασικα το ΚΗ δε νομιζω να επηρρεαζει τιποτα στα φυτα, το gh ομως μαλλον ναι.

Παράθεση:
1.Καποια φυτα που μου προσφερθηκαν, μπορω προσωρινα να τα βαλω στο 60αρι μου (αδειο τοχω) σκετο με νερο και εναν κυκλοφορητη, με φως και να ριχνω ελαχιστη αμμωνια μεχρι να τα μεταφερω στο κυριο ενυδρειο?
σε αυτη την περιπτωση λιγη τροφη νομιζω θα ηταν καλυτερο ταισμα, αλλα και αμμωνια εχω δει οτι καλο τους κανει

Παράθεση:
2.Επισης νομιζω οτι αφου τα ψαρια, δεν υπαρχει περιπτωση ναναι σε μαλακο νερο η blackwater, καλο θαταν να γεμισω με νερο βρυσης πρωτα. Αν και παλι θα εχει διαφορετικες παραμετρους καθοτι το πετ σοπ ειναι θεσσαλονικη και το ενυδρειο σερρες. Να στρωσω με νερο βρυσης, και μολις βαλω τα πρωτα ψαρια να βαλω τυρφη στο φιλτρο για να γινει ομαλη αλλαγη στο νερο. Και μετα απο μια βδομαδα που θα κανω την πρωτη αλλαγη θα μπει σωστο προετοιμασμενο νερο στις παραμετρους που θελω.
Αν τα ψαρια τα παρεις απο πετ σοπ ετσι κι αλλιως σε νερο βρυσης ειναι οποτε ξεκινας ετσι και ριχνεις πολυ αργα (κατω απο μια μοναδα τη βδομαδα για να συνηθισει και η βιολογια).
Αν τα παρεις απο συγχομπυσα που τα κραταει σε χαμηλες παραμετρους καλο θα ειναι να εισαι κι εσυ προετοιμασμενος
Παράθεση:
3.Και τωρα ο αντιποδας. Αυτο θαχει "αποτελεσμα" μονο στα πρωτα ψαρια που θα μπουν, που οκ θαναι αρκετα μιας και θαχω αρκετη βιολογια λογω στρωσιματος με μπολικη αμμωνια. Αλλα στα υπολοιπα τι γινεται? Αναγκαστικα την σακουλα στην επιφανεια του ενυδρειου και προσθηκη νερου με καμια συριγγα για κανα 3-4ημερο για να γινει ομαλη μεταφορα?
οταν παμε για χοντρες μεταβολες η καλυτερη λυση ειναι να γινεουν σε καραντινα
Προσαρμογες με διαφορα 2 ph δεν ειναι φυσιολογικες (και δεν αποκλειεται να ειναι και αμεσα θανατηφορες)

Παράθεση:
Επισης αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι διαβασα την πιθανοτητα να ειναι τελειως διαφορετικη η βιολογια (τα βακτηρια) σε σκληρο νερο αποτι σε μαλακο, και αρα με το που βαλω την τυρφη και ξεκινανε να αλλαζουν οι παραμετροι, να ξεστρωθει το φιλτρο και ναχω προβλημα.
ναι αυτο εγω το ειπα απο ενα συμβαν που ειδα και το διασταυρωσα με το συμβαν του φιλου με τα σκαλαρια που βλεπω γραφει ακριβως αυτο που μου ειχε τυχει.
Αν πας αργα δεν εχεις καθολου προβλημα, δενυπαρχει καποιο νουμερο που κοβονται ολα μαχαιρι.
Το θεμα ειναι μην κανεις καμια μεγαλη μεταβολη (πχ μην παρεις το δεδομενο 0.2 τη μερα και κατεβαζεις καθε μερα 0.2 επι δεκα μερες σερι)
Αν πχ θες να κατεβασεις δυο μοναδες θα ριξεις πχ μια μερα μεχρι 0.2, μετα απο καμια δυο μερες παλι 0.2 μετα περιμενε τρεις τεσσερις μερες και ξαναριξε λιγο κτλ κτλ, και δε θα αντιμετωπισεις προβληματα

Παράθεση:
Πως να κανω την πιο σωστη αρχη?
ηδη αυτη εχεις ξεκινησει και κανεις

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01947 seconds with 10 queries