Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 15-02-05, 14:30
Theo Ο χρήστης Theo δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-08-2004
Περιοχή: London
Μηνύματα: 182
Προεπιλογή

Φανταστικο ενυδρειο.
Ο τυπος φαινεται να ξερει τι κανει και μπροστα στα 14 χρονια εμπειρια που εχει αισθανομαι πολυ πιτσιρικι.
Συμφωνω ομως απολυτα με την φιλοσοφια που ακολουθει και ακριβως τα ιδια πραγματα σχεδιαζω για το δικο μου(εκτος απο το πληθος ψαριων).
Ειμαι της γνωμης οτι τα ψαρια του ειναι πολλα για 600 λιτρα αλλα αντιστοιχα το σκιμμερ του ειναι αναλογα με το φορτιο και οχι αναλογα με τα λιτρα του. Ναι ειναι ακριβο το σκιμμερ του και στη θεωρια δεν ειναι καλο το overskimming αλλα νομιζω οτι οι περισοτεροι κανουμε underskimming. Διαλεγουμε σκιμμερ αναλογα τα λιτρα μας και μετα βαζουμε περισοτερα ψαρια απο οτι θα επρεπε και καταληγουμε να τα δινουμε τα λεφτα για να μπαλωσουμε προβληματα βαζοντας πολυ ανθρακα και phosphate remover και βιολογικα φιλτρα κλπ.

Πολυ ενδιαφερον για το βραχο.
Συντομα ελπιζω να αποκτησω ενυδρειο με τα ιδια λιτρα, εχω ηδη 50 κιλα βραχο και λογο οικονομικου δεν θα προσθεσω παραπανω βραχο οποτε σε κανα χρονο θα σας πω πως δουλεψε σ'εμενα. Νομιζω το προβλημα ξεκιναει οχι απο την υπερβολικη ποσοτητα βραχου γενικα αλλα οσο περισοτερο βραχο βαζει καποιος τοσο πιο δυσκολο γινετε να εχει αρκετη κυκλοφορια νερου στο βραχο ωστε να βλεπει τα πλεονεκτηματα. Αυτο που θελω να πω ειναι ειναι οτι 70 κιλα ειναι καλυτερα απο 50 κιλα αν μπορεις να εχεις την απαραιτητη κυκλοφορια. Αν ομως δεν μπορεις να δωσεις στα 70 κιλα την κυκλοφορια που χρειαζοντε τοτε τα 50 κιλα ειναι καλυτερα. Στα 2,5 χρονια που εχω το ενυδρειο εμαθα ποιος ειναι ο λαθος τροπος χρησης του βραχου και στο επομενο σκοπευω να ακολουθησω αυτο που λεει ο Discos που ακουγεται πιο σωστο.

Επισης πολυ ενδιαφερον που με απασχολει προς το παρων ειναι οι 16 φορες περιφορα του νερου απο το sump. Οταν εβαλα μεγαλυτερη αντλια για επιστροφη το σκιμμερ μου αρχισε να δουλευει καλυτερα. Υπαρχει καποιο μεγιστο η οσο περισοτερο τοσο καλυτερα?

Πολυ καλη περιγραφη αλλα το αρθρο κρυβει μερικες παγιδες για αρχαριους. Ο3 και ζεολιθοι ειναι πολυ επικυνδινα παιχνιδια. το Ο3 το σκεφτομε εδω και 2 χρονια και δεν βρηκα ακομα κουραγιο να βαλω. Θα προσπαθησω οτιδηποτε αλλο πρωτα, μεχρι και micron σακουλες, για να αποφυγω τη χρηση οζον.

Μακαρι μια μερα να γινει ετσι και το δικο μου ενυδρειο.( )
__________________
Work in progress
-------------------------------------------------
I can resist everything except temptation(Oscar Wilde)
-------------------------------------------------
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01487 seconds with 10 queries