Όλα γίνονται. Ας ξεκινήσει κάποιος με το χοντρό σφουγγάρι, κι όταν νιώθει σίγουρος για την ποιότητα του νερού και την προσοχή του στη λεπτομέρεια ας βάλει ότι θέλει. Δεν με νοιάζει για αυτό το επίπεδο. Και πάλι μπορεί να έχεις τέλειες συνθήκες και να έχεις κάργα σαλιγκάρια π.χ. Δεν μιλάμε μόνο για "σκουπίδια".
Όχι όμως να λέμε ότι θα βάλουμε filterwool για τα χοντρά. Είναι και νέοι φίλοι στο forum που ψάχνονται διαβάζοντας. Ας μάθουν τον ορθόδοξο τρόπο πρώτα.
-------------------------
Παράθεση:
Το προτιμώ γιατί δεν μου αρέσει η ιδέα ότι στο βιολογικό υλικό "παρκάρουν" κάθε λογής σκουπίδια ή σωματίδια. Θέλω στις αποικίες των βακτηριδίων να πηγαίνει νερό χωρίς άλλα στερέα κατάλοιπα.
|
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνουμε προφίλτρανση. Επίσης αν πηγαίνει μόνο νερό δεν θα ζήσουν τα βακτήρια. Πρέπει να πηγαίνει και κάτι ακόμη για να ζήσουν....
Παράθεση:
Το φίλτρο μου είναι filter wool και μετά 1 λίτρο ελαφρόπετρα σε 3 κάλτσες για να τις καθαρίζω μία τη φορά. Χημική φίλτρανση δεν μέσα, έχω καβάτζα ενεργό άνθρακα αν τυχόν χρειαστεί.
|
Δηλαδή το βιολογικό σου υλικό αν κατάλαβα είναι η ελαφρόπετρα. Και από κάτω βάμβακα για μηχανική φίλτρανση?
Παράθεση:
Έπεσες μέσα. Ποταμίσια άμμο, κάποιες πέτρες στρογγυλεμένς, λίγα φυτά (ένα ματσάκι κερατόφυλλο και διάσπαρτα φυτέματα διαφόρων μεγεθών από Hygrophila Polysperma) προς το παρόν και 4 bronze cory.
Προσεχώς θα βάλω και 5 neon tetra, κάποια ρίζα mangrove, λίγη moss και ίσως ένα ακόμη φυτό.
|
Γιατί μου κάνει για ενυδρείο αρχαρίου? Δεν είναι κακό και ντροπή, όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Εγώ είχα να σου πω αυτά τα 5 πράγματα από τη μεριά μου. Αν ξέρεις περισσότερα, ζητώ συγγνώμη και αποσύρομαι.