Εδώ δεν πρόκειται για γνώσεις ενυδρείου, πρόκειται για γνώσεις μηχανικής και συγκεκριμένα είναι τομέας αρμοδιότητας των χημικών μηχανικών.
Μιλάμε για μηχανικό φιλτράρισμα που σκοπό έχει να προστατέψει το μετέπειτα βιολογικό, ώστε να μην φορτώνεται με λύματα που δεν μπορεί να διασπάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι λοιπόν βλακώδες σε μηχανικό φιλτράρισμα να έχεις στην πρώτη βαθμίδα το πιό λεπτόκοκκο φίλτρο, γιατί το αναγκάζεις να μαζεύει όλα τα υλικά που σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν την δυνατότητα να τα συγκρατήσουν το μακαρόνι και το σφουγγάρι. Άσε που έτσι δεν υπάρχει λόγος να έχεις περαιτέρω βαθμίδες μηχανικού φιλτραρίσματος, δεν αφήνεις και τίποτα για να φιλτράρουν τα επόμενα στάδια. Κοινώς, μια και το σφουγγάρι στο παραπάνω σχήμα εκτελεί μόνο χρέη βιολογικού φίλτρου, θα μπορούσε να είναι και αυτό αστράκι με καλύτερη απόδοση.
Και δεν κάνω τον ξύπνιο, μια συμβουλή προσπαθώ να του δώσω, να μην είναι συνέχεια με τα χέρια μέσα στα ενυδρεία, αλλά στον καναπέ και να τα χαζεύει. Και μην θεωρείς ότι αυτά που έμαθες εσύ σε 24 χρόνια είναι απόκρυφα μυστικά, τα διδάσκουν και στα ΑΕΙ/ΤΕΙ...
__________________
81 lt

8 tiger barbs - 1 anchistrus - 3 ottos - 15 caridina japonica
JBL Cristalprofi 250 external filter - DIY CO2, 3 x 15W Sylvania Gro-lux
Το χαλίκι επειδή το ματιάσατε, πλέον μαύρισε από το κακό του...
|