Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #13  
Παλιά 22-09-12, 01:09
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-02-2010
Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Μηνύματα: 2.572
Προεπιλογή

Μπράβο Κωστή ωραίο το άρθρο σου είναι καλός μπούσουλας
για το φωτισμό συμφωνώ και εγώ με τον Νίκο ακόμα και τις μετάλλου όσο πάει όλο και λιγότεροι τις δουλεύουν , το μέλλον ανήκει στο λεντ .
Στο κομμάτι της επιλογής του ενυδρείου θα ήθελα να προσθέσω ότι καλό είναι να γίνει μελέτη από πριν για την τοποθέτηση σαμπ με σωστή υπερχείλιση τύπου durso πχ , ακόμα καλό είναι η παροχή ρεύματος του ενυδρείου να είναι σε ξεχωριστό πίνακα για ασφάλεια γιατί το θαλασσινό νερό είναι πολύ πιο αγώγιμο από το γλυκό .
Ακόμα υπάρχει η επιλογή να ξεκινήσει κάποιος με νεκρό βράχο και αραγωνίτη και με την προσθήκη λίγων ξύσματων κοραλλίνης άλγης να μπολιάσει το ενυδρείο , ακόμα ο ''μεταχειρισμένος'' βράχος και αραγωνίτης δεν είναι πάντα μια καλή επιλογή αν σκεφτείς ότι μπορεί να είναι φορτωμένος με φωσφορικά , παράσιτα ακόμα και χαλκό .
Το φίλτρο Α.Ο. είναι must σε ενυδρεία υφάλου και μάλιστα με την προσθήκη μονάδας ριτίνης στο τέλος , την αλατότητα σε ενυδρεία υφάλου στο 1026 για να μην έχεις προβλήματα και αν ξεκινάς θαλασσινό ενυδρείο με την προοπτική να φιλοξενήσεις ζωντανά με απαιτήσεις σε σταθερές τιμές νερού θα πρέπει να πάρεις απαραίτητα μία δοσομετρική αντλία , ή έναν αντιδραστήρα ασβεστίου .
Τέλος μου αρέσει που το κομμάτι του θαλασσινού στο φόρουμ έχει πιο πολύ κίνηση τελευταία σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και άνθρωποι που ξέρουν δέκα πράγματα γράφουν και τα μοιράζονται ..good job
__________________
Κώστας
Πληροφορίες ενυδρείου :
Reef
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01543 seconds with 10 queries