Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 28-08-12, 09:21
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

1. σε οποια θεση περναει λιγοτερος κοσμος συνεχως απο κοντα με θορυβο αποτομες κινησεις κλπ. Μια αλλη περαμετρος ειναι να μην χτυπαει απευθειας ηλιακο φως και να μην ειναι σε σημειο που μπορει να αλλαξει αποτομο η θερμοκρασια (για μικρα ενυδρεια που μπορουν να επηρεαστουν πιο ευκολα πχ απο ενα καλοριφερ που ειναι κολλητα ή ενα airco - στα μεγαλα πανω απο 250-300 λιτρα δεν θα υπαρχει προβλημα, οικονομια θερμανσης θα γινεται).

2. Αναλογα το μεγεθος. μεχρι 200 λιτρα ενυδρειο εχω μετακινησει μαζι με τη βαση τσουλητά. Μετα θελει αδειασμα μεχρι ενα σημειο για να ελαφρυνει.

3. Αν ειναι μακρυα οπως στη Χ2 θεση δεν θα υπαρχει σοβαρο προβλημα, Τα μπασα ενα προσεχεις πιο πολυ. Αν παιζουν πολυ τα φωτα, μπορεις να το σκεπαζεις αν θελεις.
Ειναι και θεμα ψαριων και στησιματος ενυδρειου κλπ. Αλλα μπορει να μην εχουν προβλημα και να βρισκουν ησυχια κι αλλα οχι.

4, Το καλοκαιρι θα εχεις δυνατα ανεμιστηρια (με controller stc-1000) Και το χειμωνα θερμανση στους 18 (αναλογα θα παρατηρησεις ποσο ανεβαινει με το καλοριφερ). Αν δεν ειχες σκαμπανεβασματα δεν θα σε ενοιαζε οσο και να κατεβει.
Συνηθως δεν ανεβαινει ουτε κατεβαινει, οσο του χωρου η θερμοκρασια.
Θα κοιταζεις να ανεβαινει μεχρι 1-2C μεσα στη διαρκεια της ημερας οταν αναβει καλοριφερ.
Μπορεις να ασφαλεια να εχεις και τα ανεμιστηρια για ασφαλεια.
Αναπληρωση εξατμισης το καλοκαιρι θα χρειαζεσαι αρκετη (ανωτατη θερμικρασια μεχρι 25C ιδανικα)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01447 seconds with 10 queries