Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 31-01-05, 22:02
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή


Ολα αυτα που γραφεις τα ηξερες? Τα διαβασες καπου? Ολα οσα γραφεις ειναι σωστα και ισχύουν, υπαρχει ομως ενα σημειο που το γενικευεις..
Παράθεση:
Ο απαιτούμενος χρόνος για τα αζωτοαντιδρώντα βακτηρίδια για να εγκατασταθούν και να πολλαπλασιαστούν σε ικανούς πληθυσμούς και μπορεί να «πάρει» και έναν ολόκληρο μήνα εάν τα χρήσιμα βακτηρίδια δεν προστεθούν από εξωγενείς παράγοντες, από εμάς τους ίδιους δηλαδή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως ότου το φορτίο του βιολογικού υποστρώματος του συστήματος σταθεροποιηθεί.
Η εμπειρια εχει δειξει οτι οσα βακτηριδια και να προσθεσουμε παλι χρειαζεται χρονος για να αναπτυχθει ικανη αποικια βακτηριδιων... που φτανει μεχρι και μηνα. Πρεπει ομως να υπαρχουν και καταλληλες ΜΕΓΑΛΕΣ επιφανειες για να αναπτυχθουν. Τετοια επιφανεια προσφερει το μπλε σφουγγαρι καθως και τα ειδικα πορωδη υλικα που πωλουνται για αυτο το σκοπο.. (πχ siporax, substrat pro) Τα υλικα αυτα τα προσθετεις αν υπαρχει χωρος στο φιλτρο. Η σειρα ειναι πρωτα μηχανικο, μετα βιολογικο μετα χημικο (προαιρετικα) και μετα υαλοβαμβακας για προστασια του κυκλοφορητη . Το μηχανικο μερος πρεπει να καθαριζεται... το βιολογικο παλι οχι...

Το οτι τα χρυσοψαρα ειναι λαιμαργα ειναι γνωστο
Και τα "γλυφτακια" ειναι ψαρια και μετρανε σαν βιολογικο φορτιο.
Εχουν και αυτα ονομα επισης και λαβε υποψιν σου οτι μπορει να μεγαλωσουν παρα πολυ αναλογα με το τι ειναι.

Τα ψαρακια σου θα ζησουν αμα κανεις αλλαγες.
Εισαι χωρις βιολογικο φιλτρο οποτε η αμμωνια ειναι ψηλα και ειναι τοξικη..
αυτο τα κανει να συμπεριφερονται ετσι..
Με συχνοτερες αλλαγες νερου μπορεις να το ελεγχεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01404 seconds with 10 queries