Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-01-05, 18:49
johnny98130 Ο χρήστης johnny98130 δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Διόνυσος Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
τι μπορεί να έφταιγε που δεν εκκολάφθηκαν?τώρα έχω αλλάξει υπόστρωμα στο ενυδρείο(έβαλα χαλαζιακή άμμο),έβαλα κορμό και πολλά φυτά.πόσα λίτρα χρειάζονται για 2 δίσκους?ισχύει κάτι που διάβασα χτες ότι αν είναι λίγοι τσακώνονται?
Οι λόγοι που δεν εκολάφθηκαν μπορεί να ειναι πολλοί. Έλλειψη εμπειρίας του ζευγαριού, κακές συνθηκες του νερού σου(με την ευκαιρία πες μας σε τι συνθηκες τους κράτας), κτλ.
Τα λίτρα σου ειναι λίγα για ένα ζευγάρι δίσκων. Εγώ θα τους έβαζα σε ενα 150λτ για να έχω το κεφαλι μου ήσυχο.
Όσον αφορα για το αν τσακώνονται θα σου πω ότι ο δίσκος προτιμά να βρίσκεται σε κοπάδι(εκτός αν μιλάμε για ζευγάρι) οπότε ένα μικρο κοπαδακι 5-6 δίσκους ειναι ότι πρεπει. Οσο περισσότεροι βεβαια τόσο το καλύτερο.

P.S. Με την ευκαιρια του post αυτου θέλω να διευκρινισω το εξής: Επειδη έχουν ειπωθει και γραφτεί πολλα για τα λίτρα του νερου ανα δισκο έιναι καλό να διευκρινιστει ότι το νουμερο 60-70 καθαρων λιτρων ανα δισκο που αναφερεται στην βιβλιογραφία αποτελει ένα κατω όριο ασφαλειας λαμβάνοντας υπόψη την φυσιολογια του ψαριου αυτου αλλα και την εμπειρια ενός μεσου χομπιστα. Φυσικα ειναι πολλα τα παραδειγματα χομπιστων οι οποίοι γνωριζοντας πολύ καλα τι κάνουν και έχοντας μεγάλη εμπειρια υπερβαινουν το οριο αυτό και μάλιστα με μεγάλη επιτυχια. Αυτό ομως δεν αποτελει τον κανονα για τον ίδιο ακριβώς λογο που κάποια από τα φυτεμενα ενυδρεια του Takashi Amano δεν αποτελούν τον σωστό τροπο δημιουργίας ενος φυτεμενου ενυδρειου.

Page generated in 0,01415 seconds with 10 queries