Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 14-08-12, 22:09
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Τα του Αμαζονίου δεν μπορούν να ταιριάξουν σε παραμέτρους με τα ζωοτόκα.

Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι υπερβολή να αποδόσουμε τους θανάτους στην περιστασιακή χρήση του Excel. Και οι σκληρότητές σου είναι καλές για τα guppy.

Στη ρουτίνα σου σίγουρα θα άλλαζα τη συχνότητα των αλλαγών, ώστε να μην αυξάνονται και τόσο τα νιτρικά. Επίσης το αλάτι, αν μείνεις μόνο με τα ζωοτόκα κράτα το σε σταθερή δοσολογία πρόληψης, αν θες να το συνεχίσεις. Αν μείνουν τα άλλα κόψ' το τελείως.

Τώρα λες ότι δεν υπάρχουν άλλα σημάδια στα ψάρια ούτε και οι υπόλοιπες μετρήσεις σού δείχνουν κάτι παράξενο. Αν το ενυδρείο ήταν δικό μου θα έκανα μια προληπτική θεραπεία με esha2000 και μετά θα άφηνα για κάποιο καιρό άνθρακα στο φίλτρο.

Κοίτα κιόλας το βαρελάκι προετοιμασίας αν είναι κατάλληλο για τρόφιμα. Κοίτα μήπως μένει στάσιμο νερό μέσα στους σωλήνες που χρησιμοποιείς για τις αλλαγές, μήπως έχουν μυρίσει κιόλας πλαστικίλα. Γενικά τσέκαρε λίγο τα πραγματάκια που έχεις ως δεδομένα και παρατήρησε καλά τα ψάρια μήπως δείχνουν κάποια σημάδια που δεν έχεις προσέξει.

Δεν ξέρω τι φυτά έχεις, αλλά μου φαίνεται ότι ένας από τους λόγους που χαλάνε είναι οι αραιές αλλαγές και κατ' επέκταση η έλλειψη trace (ιχνοστοιχεία, υπάρχει το ανάλογο λίπασμα). Συν το ότι έχεις αλάτι και δεν είναι όλα τα φυτά ανεκτικά σε αυτό.
__________________
Aquascaping Contest 2013
Στέλιος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01657 seconds with 10 queries