Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 23-07-12, 20:05
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-09-2010
Περιοχή: Λαμία
Μηνύματα: 411
Προεπιλογή

Κατ' αρχήν συγχαρητήρια που ξεκίνησες με αυτά τα λίτρα.
Ότι θα χρειαστεί κι άλλη ποσότητα υπεδάφους είναι το μόνο σίγουρο. Φαίνεται το τζάμι του πάτου. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: ή "χαλίκι" θα βάλεις ή άμμο, δεν γίνεται και τα δύο. Για αρχή αυτός είναι ο κανόνας. Από κει και πέρα μην πας σε σκέτο χαλίκι, υπάρχουν διάφορα υλικά περίπου στην υφή του χαλικιού που είναι και οικονομικά και έχουν μεγαλύτερη προσφορά στην ευμάρεια των φυτών. Ακόμη και αυτό θα πρέπει να το σκεφτείς. Αν π.χ. θα σου άρεσε να έχεις corydoras δεν μπορείς να έχεις τραχύ χαλίκι. Όσο για τα φυτά μην ανησυχείς μπορείς να ξεκινήσεις με απλά φυτά. Με ανούμπιες, java fern και βαλισνέριες. Σιγά σιγά θα δεις τι μπορείς να προσθέσεις, τι απαιτήσεις έχει το καθένα, one step at a time...
Το καραβάκι θα σου έλεγα εξαρχής να το βγάλεις. Αν μπορείς επέστρεψέ το κιόλας. Για το πλαστικό πάλι δεν θα σου πω καλά λόγια, αλλά μιας που είναι αρχή και αν σου αρέσει βάλ'το. Θα δεις μόνος σου στη συνέχεια ότι δεν θα θες να έχει τεχνητά πράγματα μέσα στο ενυδρείο σου.
Όπως λες, αν δεν βιάζεσαι και θες να γίνει κάτι σωστό, το "ξεφύλλισμα" στο forum μόνο καλό θα κάνει. Δες το σαν συμβουλή.
Για τα ψάρια δεν έχω κάτι να σου πω. Πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου σε ποιά περιοχή θα κινηθείς, τι σου αρέσει και τι είσαι διατεθειμένος να δεσμευτείς ότι θα φροντίσεις. Πάντα εννοείται με ψάρια ευκολομέτρια για αρχή.

PS: Ο delta66 θα σε τσιγκλάει να το κάνεις ενυδρείο με χρυσόψαρα συνεχώς! Και με το δίκιο του από 2 απόψεις. Είναι καλή επιλογή για αρχή σε τόσα λίτρα και επιπλέον έχει φτιάξει το πιο όμορφο "απλό" ενυδρείο χρυσόψαρων που έχω δει!
PS2: Τι φίλτρο έχεις ή σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01361 seconds with 10 queries