Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-07-12, 10:46
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fumantsu Εμφάνιση μηνυμάτων
Το θέμα μπουκαλιών ή όχι μπουκαλιών είναι για άλλο topic και για λογομαχία.
Καλώς ή κακός έκανα την επιλογή μου και δεν ήταν ούτε θέμα ευκολίας αλλά ούτε θέμα βιασύνης. Και οι οδηγίες των μπουκαλιών είναι 24 ώρες και πετάμε ψάρια, αντιθέτως πετάξα αντιχλώριο, siforax, σφουγγάρια απο ελαφρώς χρεισιμοποιημένο ενυδρείο και περιμένω σε 10 μέρες να δώ μετρήσεις. Ούτε μπόλι ούτε βιασύνη. Το πολύ πολύ να τα πετάξω όλα και πάμε απο την αρχή.
Μα δεν υπαρχει κατι για να μετρησεις, εννωειται μηδενικα θα ειναι ολα... τεσπα οσο δεν εχεις ψαρια μεσα μπορεις να κανεις οτι πειραμα θες, αρκει πριν τα βαλεις να εισαι σιγουρος πως εχεις ενα σωστα στρωμενο ενυδρειο (αμμωνια 0, Νιτρωδη 0 Νιτρικα >0)

Παράθεση:
Απο τί δέντρο είναι είναι άγνωστο. Θρεπτικές ουσίες κλπ θα χαθούν με τον καιρό. Επίσης να αγοράσω δέντρο απο petshop είναι το ίδιο. Πραγματικά δεν ξέρεις απο τι είναι. Μπορεί να σου πεί οτι είναι το τάδε δέντρο και να είναι απο άλλο τελείως.
Η ριζα απο mopani ξερουμε πως ειναι ριζα απο mopani, εχει πολυ ιδιεταιρο χρωμα και σχημα ωστε να μας δωσουν κατι αλλο, επισεις κανει το νερο καφε οσο εχει τις ουσιες του.

Παράθεση:
Διακοσμητική χρήση έχουν και τα δύο, έτσι και αλλιώς άρα το ένα ακυρώνει το άλλο.
οχι ετσι απλα. το μοπανι βγαζει τανινες που πιθανων δεν εχουν αλλα ξυλα

Παράθεση:
Και μην ακούσω για επώνυμη εταιρεία κλπ γιατί ομοίως οι επώνυμες εταιρείες πουλάνε τα μπουκάλια που μόλις είπες οτι δεν θέλεις.
Όλα είναι για άλλους σκοπούς και επιλέγει ο χρήστης τι θα χρεισιμοποιήσει.
δεν ειναι τοσο απλο, δεν απορριπτουμε οτιδηποτε βγαζει μια μεγαλη εταιρια ουτε το αποδεχομαστε με κλειστα ματια.
Αν οτι εβγαζε ηταν για πεταμα απλα η εταιρια αυτη δε θα υπηρχε, αν παλι οτι εβγαζε ηταν θεικο θα ειχε μονοπωλιο και δε θα υπηρχε καμια αλλη εταιρια στο χωρο.
Μπορει να μη δεχομαι τα μπουκαλοβακτηρια πχ της API και να θεωρω τα buffers της επικινδυνα, αλλα αυτο δε σημαινει πως δε δεχομαι τα τεστ νερου της ως τα καλυτερα (με εξαιρεση αυτο των NO3 )
Παράθεση:

Το ενυδρείο έχει δύο καπάκια. το ένα απο τα δύο έχει 2 τρύπες με πορτάκια για να δίνεις τροφή και να περνάει αέρας. Το θέμα μου είναι αν θα είναι εντάξει η βάση αλλουμινίου που σκέφτομαι να φτιάξω ώστε να έχω την δυνατότητα να βάζω το καπάκι απο πάνω όταν θέλω κλπ. Και να μην χαλάσω το καπάκι μου αμα βάλω αργότερα chiller.
Μου ακουγεται καλυτερα οπως το περιγραφεις μια ελαφρυα βαση απο πλαστικο προσαρμοσμενη σαν Π πανω στο ιδιο το καπακι.
Τα καναλια καλωδιωσεων (τα βρισκεις σε ολα τα ηλεκτρολογια η στο prakiker) προσφερονται μια χαρα για τετοιες κατασκευες. Το μονο που θα χρειαστεις επιπλεον ειναι μια φαλτσετα, λιγο σιλικονη και αντιληψη

Παράθεση:
Τα ξύλα είναι ξεραμένα ήδη. Δεν τα έκοψα απο δέντρο τα πήρα απο το ποτάμι για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Οκ, αυτοι που εχουν χρησιμοποιησει ξυλα απο τη φυση τα εχουν βρασει και τα εχουν αφησει μερικους μηνες σε νερο με αλλαγες (ετσι κι αλλιως για να βουλιαξουν θα παρει πανω απο 1-2 μηνες) αλλα προσωπικα επαναλαμβανω προτιμω ξυλα που γνωριζουμε οτι κανουν για ενυδριακη χρηση
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,03103 seconds with 10 queries