Φυσικα και μεταβαλλεται η θερμοκρασια,απλα δεν την μεταβαλει η βροχη καθε αυτη,αλλα η γεωλογια και η μορφολογια της περιοχης και η εποχη.
Αν ας που ερθει η εποχη των βροχων (μουσωνες) στην ανατολικη Κινα που ειναι υποτροπικη περιοχη και βρεχει 8-10 μερες ασταματητα 2-3 μερες μετα ο ποταμος Μεκονγκ στην Τροπικη Ταιλανδη και στο Βιετναμ μπορει να ριξει την θερμοκρασια του εως και 4-6 βαθμους.
Ειναι λογικο διοτι η πηγη του Ποταμου ειναι η Υποτροπικη Κινα που στα ορεινα η θερμοκρασια ειναι χαμηλη,ετσι οταν σε αυτη την περιοχη διοχετευτει μεγαλος ογκος νερου η θερμοκρασια για οσο κραταει αυτη η τεραστια διοχετευση υδατων απο τα βορεια δεν μπορει να μεταβληθεί τοσο γρηγορα και ετσι σε μια περιοχη οπως η Ταυλανδη που ο Ποταμος επρεπε να εχει 25-26 c μπορει να πεσει για αυτες τις μερες εως και 4-5 θαθμους και ακραια και κατω απο 20.
Αυτο ισχυει σε ολες τις περιοχες παγκοσμιως.
Σε μικροτερο βαθμο βεβαια ισχυει για ψαρια των μεγαλων λιμνων οπου η θερμοκρασια ειναι δυσκολο να εχει διακυμανση μεγαλυτερη των 2-2.5 βαθμων.
__________________
"Όταν μια γυναίκα κοιμάται μονή,είναι ντροπή για όλους τους άνδρες του χωριού..." Ν.Καζαντζακης
|