Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #60  
Παλιά 15-07-12, 14:12
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-09-2010
Περιοχή: Λαμία
Μηνύματα: 411
Προεπιλογή

Nick74 και Kotsos προσπαθήστε να καταλάβετε κάτι. ΔΕΝ είναι σύστημα Peltier. Ή ποιο σωστά σύστημα ψύξης μέσω του φαινομένου Peltier. Δεν υπάρχει θερμή και ψυχρή πλάκα. Η τάση τροφοδοτεί μόνο τον ανεμιστήρα που ψύχει την ψύκτρα. Θέλετε να το πω σύστημα heatsink? Να το πω έτσι.

Επίσης πρέπει να αντιληφθούμε τι ζητάμε από ένα σύστημα ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ της θερμοκρασίας. Το να διατηρείς το νερό 4 βαθμούς χαμηλότερα (σε σχέση με την υπάρχουσα θερμοκρασία νερού) σε 24 ώρες δεν θέλει τρελλή εγκατάσταση.

Το να ζητήσεις να ψύξεις επεξεργαστή ΑΜΕΣΑ από τους 80-90 βαθμούς στους 30 είναι εντελώς διαφορετικό. Ή να ψύξεις τον πίνακα που θα ανεβάσει 70-80 βαθμούς σε ένα τέταρτο της ώρας πάλι στους 30. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εδώ προσπαθούμε να συντηρήσουμε τη θερμοκρασία 3-4 βαθμούς χαμηλότερα από ότι θα είχε το νερό του ενυδρείου. Τα πάντα είναι θέμα απαιτήσεων...

Σαν μηχανικός Η/Υ και έχοντας δουλέψει τεχνικός Η/Υ και υπεύθυνος μηχανογράφησης σε βιομηχανία τόσα χρόνια έχω φτιάξει κι εγώ "κανα-δυό" συστήματα ψύξης. Συν ότι όλοι λένε "ξέρει απ' αυτά" οπότε θα σου ζητήσουν να ασχοληθείς με οτιδήποτε ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό.

Αν έχω "σκεφτεί" κάτι σημαίνει ότι το έχω σκεφτεί. Σημειώνοντας φυσικούς νόμους, παραμέτρους του συστήματος, απαιτήσεις και κόστος. Έχετε απορροφηθεί στο πόσο γρήγορα θα γίνει κάτι και σε ακραίες θερμοκρασίες και μεταβολές αυτών. Δεν είναι έτσι πάντα τα πράγματα.

Είναι εύκολα αντιληπτό αυτό που θα (ξανα)πω: Δεν μας ενδιαφέρει να ρίξουμε τη θερμοκρασία στο ενυδρείο ούτε 1 βαθμό στη μια ώρα. Αυτό είναι το top. Μας ενδιαφέρει να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία ελάχιστους βαθμούς (σε σχέση με την υπάρχουσα θερμοκρασία νερού και όχι περιβάλλοντος), έστω κι αν πάρει 1 μέρα και να μπορούμε να τη διατηρούμε αν ανέβει 0,5 βαθμούς. Έστω αν κάνει και μισή ώρα να εξισορροπήσει τους 0,5 βαθμούς.

Περισσότερα για τη μεταφορά θερμότητας (ψύξη ή θέρμανση), κάποιους χαζούς νόμους της φύσης, τι πρέπει να λαμβάνουμε υπ'οψιν και γιατί κάτι λειτουργεί ή δεν λειτουργεί, αργότερα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01472 seconds with 10 queries