Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-07-12, 19:42
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Καλημέρα
Μια γενική τοποθέτηση για τα φυτά των ενυδρείων...και τα φυτά του ΙΚΕΑ

Επιστημονική άποψη για το θέμα, δεν μπορεί να υπάρξει
Κανείς μας δεν ξέρει σε τι συνθήκες τα παράγουν και τι ψεκασμούς έχουν κάνει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΙΚΕΑ αλλά και στους προμηθευτές των πετ σοπ.
Θεωρούμε απλά πως το πετ σοπ είναι πιο κοντά στο χόμπυ μας (ισχύει όμως πάντα???)
Όπως ήδη έγραψε κι ο Σπύρος : "Υποτίθεται...ότι τα φυτά των πετ σοπ, προορίζονται για ενυδρείο"

Για μένα ισχύει το ποιον εμπιστεύεσαι και το τι κανεις από εκεί και πέρα για να μειώσεις τις πιθανότητες να συμβει κάτι

Ορισμένα από τα φυτά του ΙΚΕΑ είναι υδρόβια. Αυτά, από θέμα συνθηκών, μπορούν να τοποθετηθούν σε ενυδρείο
Επίσης το αναφέρουν πλέον στη συσκευασία.
Στο παρελθόν νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν αναφερόταν

Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει ότι μέτρα προφύλαξης κρίνει ως σωστά...και πράτει ανάλογα

Εγώ πάντως, μετά τη δυσάρεστη εμπειρία που είχα με φυτό από πετ σοπ..."δοκίμασα" και του ΙΚΕΑ
Τρέχουν κανονικά εδώ και πολύ καιρό
Αυτό που έκανα, είναι να τους αλλάζω για πολλές μέρες το νερό (πριν τα βάλω στο ενυδρείο), να καθαρίσω πολύ καλά κάθε μαραμένο φύλο ή ξένο σώμα που είχαν, να ξεπλύνω πολλές φορες τις ρίζες τους...και στη συνέχεια "μπλουμ"!

Οι red cherry...& τα gappies...τα απολαμβάνουν ιδιαίτερα!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
εριχνες... ...νερο
δεν εβαζες υποθετω απο ΑΟ, αρα περιειχε αρκετα ιχνοστοιχεια.
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν οι ριζες βγαζουν κατι η οχι... (εδω ο γεοπονος μπορει υποθετω να μας πληροφορησει καλυτερα)
Αν και γεωπόνος...με διατριβη στις μηλιές , ισχύει για τις ριζες ότι εκκρίνουν οξέα τα οποία διαλύουν τα πετρώματα αλλά και τα στερεά άλατα του εδάφους ώστε να προχωράνε σε βάθος. Επίσης αποβάλλουν μη αφομιώσιμα παραπροϊόντα
Αυτό ισχύει για όλα τα ήδη φυτών

Και μια που μιλάμε για φυτά...τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα
http://www.istellas.gr/aquarium/plants_anatomy.html
http://www.istellas.gr/aquarium/plants_planting.html
http://www.istellas.gr/aquarium/my_h...nts_place.html (άσχετο με το θέμα...αλλά ενδιαφέρον!)
-------------------------
Το φιλτρο που ειχα στο ενυδρειο μου...απο σήμερα μας άφησε χρόνους
Όσο κι αν το καθαρισα...τόσο εξωτερικά....όσο κι εσωτερικά, όσες φορές κι αν πέρασα το σφουγγαρακι στους σωλήνες...όσες επανεκινησεις κι αν έκανα...οι στροφές του είναι ελάχιστες. Σχεδόν δεν δουλεύει

Ένας φίλος μου έδωσε το resun magic jet 380 το οποίο όμως αναφέρει πως είναι για 40-80 λίτρα. Το ενυδρειο μου είναι 30λίτρο

Μου είπε να το τοποθετησω με το spray bar...για να μείωση την κλυκλοφορια
Εχω μεταφέρει το βιολογικό υλικό απο το παλιό μου φιλτρο, πρόσθεσα λίγο ακόμη γιατί είναι αρκετά μεγαλύτερος ο χώρος του, δεν ξέρω ομως αν το spray bar πρέπει να είναι εκτός η εντός νερού;;;

Το άνοιξα και έχει αρκετά δυνατή κυκλοφορία...με το spray bar εντός νερού.
Πρέπει να το εχω πάνω απ την επιφανείς του νερού η όχι;
Καμία ιδέα;;;;;;
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 13-07-12 στις 19:42 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01912 seconds with 10 queries