Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74
οχι απαραιτητα, αν παρεις φιλτρο που δουλευε χρονια καπου ειναι το ιδανικο, απλα βεβαια θα πρεπει να ρωτησεις αν εχει περασει τελευταια αρρωστιες.
Αν ναι, τοτε απολυμανση με καυτο νερο η και βρασιμο, αν οχι, εισαι ετοιμος
|
Ευχαριστώ
Παράθεση:
χμμμ και την αμμωνια πως θα τη ριχνεις? θα ριξεις με τη μια αρκετη?
Αν ναι, πες ποσες μερες θα λειψεις να σου πω ποση ποσοτητα να βαλεις, τελειως εμπειρικα βεβαια
|
Θα δείξει ακόμα γιατί μπορεί να φύγω μπορεί και όχι. Άδεια πάντως έχω όλο τον αύγουστο άρα όταν είναι θα ρωτήσω.
Παράθεση:
Αμμο η χαλικι. Το καθε ενα εχει τα πλεονεκτηματα του και τα μειονεκτηματα.
Προσωπικα ειμαι φαν του χαλικιου, αλλα κι η αμμος εχει πολυ σοβαρα πλεονεκτηματα.
|
Ανάλογα με τα ψάρια που θα βάλω μην τραυματιστούν κιόλλας. Πρέπει να έχω κιόλλας είτε άμμο είτε χαλίκι απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, θα δείξει.
Παράθεση:
Παιχνιδα και πλαστικα μπιχλιμπιδια ΔΕΝ εχουν θεση στα ενυδρεια.
Μονο ξυλα, πετρες, φυτα.
Σαν μπουσουλα μπορουμε να πουμε (δεν ειναι βεβαια πανακεια) ξυλα ταιριαζουν με μαλακο νερο και πετρες με σκληρο, αλλα βεβαια οπως θες το διαμορφωνεις, απλα σαν υλικα ΚΑΠΩΣ βοηθανε με αυτη τη βαση αλλα οχι σημαντικα.
|
Όχι βέβαια πλαστικά. διακοσμητικά για ενυδρεία έλεγα, πέτρινα κλπ
Παράθεση:
Καλα μεγαλο δεν το λες :P θα το δεις αυτο στην πορεια 
|
Για αρχάριο και για guppies που αρχικά σκέφτομαι είναι μεγάλο
Παράθεση:
Επαναλαμβανω, ΔΕΝ υπαρχουν ψαρια με τετοιες "ιδιοτητες".
Και στην τελικη βρε παιδια ολοι οσοι ξεκινατε ειστε ΤΟΟΟΟΣΟ σιγουροι πως θα εχετε προβλημα με αλγες?
ΑΝ υπαρξει τετοιο προβλημα, (που σε μικρη κλιμακα στο ευχομαι γιατι σημαινει σωστο νερο, τουλαχιστο για λιγη πρασσινη αλγη) τοτε υπαρχουν και οι λυσεις. Ελαχιστες αλγες ειναι δυσκολες στην αντιμετωπιση, και αυτες δεν τις τρωνε ουτε τα φυτοφαγα ουτε τιποτα.
Στην τελικη με τα φυτα ξερεις ποσα σαλιγκαρια θα σου ερθουν? Αυτα συμβαλλουν μια χαρα στη "μερικη καθαριοτητα"
|
Σαλιγκάρια, ασπόνδυλα κλπ?