Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 05-07-12, 00:26
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω δεν εχω στρωσει με αμμωνια και δεν ξερω, (αν και δεν μου αρεσει γιατι ειναι μονο με αμμωνια) για να το λετε ομως θα σας εχουν παει ολα καλα, αλλα κι αλλες μεθοδοι που χρησιμοποιησα, μια χαρα ηταν και δεν εχασα ουτε ενα ψαρι.
Το πρωτο μου ενυδρειο στρωθηκε με βακτηρια εμποριου και ψαρια αμεσως, τα αλλα με μπολιασμα και ψαρια αμεσως ή με ψαροτροφη και αναμονη.


Σπυρο, πρεπει να ξεκαθαρισουμε ενα πραγμα, στα χερια σου -και στα χερια οποιουδηποτε ανθρωπου που γνωριζει πεντε πραγματα απο το αθλημα- ΔΕ θα ηταν ευκολο να χαθει ψαρι λογο του οτι εστρωσε το ενυδρειο με αυτο, αυτο ομως δε σημαινει πως δε θα ταλαιπωρηθει αφανταστα.
Βαζω στοιχημα πως ναι μεν εβαζες μπουκαλοβακτηρια, αλλα εκανες σωστες αλλαγες με τα αντιχλωρια σου (δεν αποκλειεται να χρησιμοποιουσες και prime που ουσιαστικα απο μονο του εγγυαται οτι δε θα πεθανουν τα ψαρια) κρατουσες σωστα θερμοκρασιες κτλ κτλ...
Επι πλεον η αντοχη καθε ψαριου ειναι αναλογη με την αντοχη καθε ανθρωπου, δεν εχουν ολοι τις ιδιες (εχω ενα neon που ιυοθετησα το οποιο επεζησε απο ενα φιλο "κακοποιο" ο οποιος με ειχε ακουσει να λεω για στρωσιμο με αμμωνια και τα καταλαβε διαφορετικα και εστρωνε με ψαρια + αμωνια! τα υπολοιπα 19 νεον φυσικα πεθαναν, αλλα ενα του εζησε, και οταν εμαθα τι ακριβως εχει κανει του πηρα το επιζων και το εβαλα στην καραντινα μου... τελικα ζει εδω και 3-4 χρονια μια χαρα και -αν και δεν ειχα σκοπο να μπλεξω neon στο κοινωνικο μου μια και το ηθελα αποκλειστικα Ασιατικο- για χαρη του του πηρα και παρεα μερικα ακομα)

Το θεμα ειναι ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΥΔΡΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΟΒΑΚΤΗΡΙΑ?
Αν μου φερει καποιος απτα αποτελεσματα υπαρξης ΝΙΤΡΙΚΩΝ τοτε ναι, θα παραδεχτω πως αυτα τα μπουκαλακια εχουν οντως μεσα κατι.
Αν αρχισουμε να λεμε για αποτοξικοποιηση της αμμωνιας και διαφορα τετοια, τοτε δε μιλαμε ουτε για βακτηρια ουτε για στρωσιμο, αλλα για μια προσωρινη λυση οπως αυτη που προσφερει και το TOXIVEC η και το PRIME, τα οποια ναι μεν θα αποτοξικοποιησουν την αμμωνια μεχρι καποιο βαθμο ωστε να μην πεθανουν τα ψαρια, αλλα δεν ειναι μεθοδος στρωσιματος.
Σε αυτη την περιπτωση οι εταιριες που πουλανε αυτα τα θαυματουργα ζουμια ως βακτηρια δε διαφερουν απο τους αγυρτες του 19ου αιωνα που πουλουσαν οποιαδηποτε αηδια ως φαρμακο.

Απο κει και περα, η αμμωνια πιστευω ειναι ο ιδανικος τροπος στρωσιματος του ενυδρειου. Πιθανων με τη μεθοδο παρασκευης της με αλοιωση τροφων να βοηθησουμε και την μεγαλυτερη αποικηση ετεροτροφων οργανισμων, ομως ειναι πιο "βρωμικη" μεθοδος και μαζι με τα ετεροτροφα δε γνωριζουμε και τι αλλους μικρο-οργανισμους μπορει να παραγουμε (+ τα πλαναρια κι ολα τα σχετικα). Οποτε κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο να επιταχυνουμε ολους τους κυκλους ταυτοχρονα (γι αυτο και μετα το στρωσιμο εξ αλλου δε φορτωνουμε με τη μια 100 ψαρια στο ενυδρειο) και καποια πραγματα δεν πειραζει να ωριμασουν με καποια ψαρια μεσα, αλλα ο σημαντικος κυκλος της μετατροπης της αμμωνιας πρεπει ηδη να εχει ολοκληρωθει πριν μπουν μεσα.



ΥΓ Επαναλαμβανω: ΑΝ βαλεις μπουκαλοζουμο σε ενα φιλτρο σε ενα κουβα να τρεχει, ριξεις λιγο αμμωνια και μετα απο ενα ευλογο διαστημα μετρας κατι διαφορετικο απο αμμωνια (εστω και νιτρωδη), τοτε ναι, κατι υπαρχει εκει μεσα.
Αν μετρας αμωνια και μονο αμμωνια τοτε μιλαμε για φαινομενο placebo και τελος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01902 seconds with 10 queries