Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Ταισμα τωρα μηδενικο και συχνες αλλαγες νερου (και καθε μερα)
Πηρες τον δυσκολο δρομο.
Μονο με τεστ νερου μπορεις να ξερεις τι γινεται πλεον.
Το μπολιασμα ειναι η ευκολη και αμεση λυση.
Μπορεις εναλλακτικα να πας πισω τα δυο και να κρατησεις το ενα κανωντας μερικες αλλαγες νερου και ταιζοντας με μεγαλη τσιγγουνια για κανα 30-40 μερες πριν βαλεις το επομενο.
Και βακτηρια εμποριου και ο θεος βοηθος.
Ενας κουβας δεν φτανει για αλλαγη σε 270 λιτρα. (αν ειναι καθαρα νερο και οχι ο συνολικος ογκος του ενυδρειου μαζι με καπακι κλπ - υπολογιζεις σε εκατοστα, μηκος Χ πλατος Χ καθαρο υψος νερου και διαιρεις δια 1000)
Το 25-35% που γινεται συνηθως αλλαγη, ειναι 80-90 λιτρα στα 270
Θελεις ενα βαρελι για ελιες (αχρησιμοποιητο)
Το φιλτρο δεν λεει ποσα υλικα χωραει αλλα φαινεται ΟΚ.
http://www.aquarialand.com/product_i...c2c82cf0b512cf
|
Είναι 270 λίτρα καθαρό ,είχα κάνει την μέτρηση αυτή και τότε (έβγαινε περίπου 273 λίτρα νομίζω)
Ναι αυτό είναι το φίλτρο!
Το συναρμολόγισε μπροστά μου, ήταν 4 θήκες, μια που είχε τα διχτάκια του άνθρακα, μια με το βιολογικό υλικό, μια με το μαύρο το σκληρό το σφουγγαρι και μια με τον ''υαλοβάμβακα''
Τεστ νερού θα ψάξω στα πετ της περιοχής (μήπως και έχουν)τώρα για το μπόλιασμα προσπάθουσα να βρω μισό μήνα ρωτόντας αρχικά τα πετ εδώ, τα οποία (τρια είναι συνολικά) έχουν σταματήσει να φέρνουν ψάρια γιατί δεν αγοράζουν πια, ένα μόνο έχει 2 ψαράκια σε ένα ενυδρειο αλλά δεν το ρίσκαρα γιατί φαινόταν πολύ άσχημα και τα ψάρια αλλά και το νερό...
Πρέπει οπότε να κατέβω απο εκεί που προμηθεύτικα τα ψάρια= 2 με 3 λεωφορεία τουλάχιστον

. Τα ψάρια ένας θεός ξέρει πως τα κουβάλησα...
Πόσο νερό απαιτήται για το μπόλιασμα γιατι στο ποστ που υπάρχει δεν αναφέρει (απο το στίψημο που λεει πχ μπορεί να μαζευθεί και μισή κανάτα νερό που λέει ο λόγος :Ρ) ; Αν είναι μικρή ποσότητα καλώς αλλίως δεν το βλέπω να μπορώ να φέρω
αλλά πρώτα απ'όλα...Μπορώ να κάνω αυτή την διαδικασία από τη στιγμή μου θα έχω ειδή έστω και ένα ψάρι μέσα;;