Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-06-12, 16:51   #1
Συμβουλές σε αρχάριο
gNickg
Junior Member
Εγγραφή: 29-06-2012
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 19

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
gNickg Ο χρήστης gNickg δεν είναι συνδεδεμένος 29-06-12, 16:51
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Γεία σας και καλώς όρισα
Πρόσφατα αποφάσισα να ξανά χρησιμοποιήσω ένα ενυδρείο που είχε ο πατέρας μου 6 χρόνια πίσω και επειδή κουράστικε να το καθαρίζει το παράτησε εως που βούλωσε το προπελάκι του φίλτρου και βγήκαν όλα αυτά που κρατούσε το φίλτρο (εσωτερικό ήταν). Στη συνέχεια το έβγαλε έξω (το ενυδρείο είναι 270 λίτρα περίπου) και το άφησε εκεί. Ε να μην τα πολυλογώ αποφάσισα να το πάρω στο δωμάτιο μου γιατί κρίμα ήταν...
Τα πέταξε όλα βέβαια (ακόμα και τα στάρτερς για τις λάμπες) και έτσι αναγκάστηκα να το ξαναφτιάξω απο το 0.
Ξέρω δυό τρία πράγματα αλλά θα ήθελα να με συμβουλεύσετε και να με ενημερώσετε για τα τυχόν λάθη που έχω κάνει.
Το ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχει ένα εξωτερικό φίλτρο για ενυδρεία εως 300 λίτρα και μια διπλη αεραντλία με δύο αερόπετρες για να φεύγει η αμμωνία από το νερό , η τουλάχιστον αυτή νομίζω οτι είναι η δουλεία τους και χαλικάκι και κανα δύο πετρούλες , α και φωτισμό με σποτάκια μέχρι να μαζέψω λεφτά για κάτι πιο σωστό.
Στην έξοδο του φίλτρου έχω βάλει το έξτρα που κάνει το waterfall effect και ρυθμισμένο έτσι ώστε να οξυγωνονεται το νερό.
Το ενυδρείο το γέμισα με νερό και έβαλα σε λειτουργεία το φίλτρο 2 εβδομάδες πριν πάρω ψάρια ελπίζοντας να δημιουργηθεί κάπως το περιβάλλον μιας που πρέπει να κατέβω θεσσαλονίκη (Ζω σε περιοχή αρκετά μακρυά από το κέντρο) και να καθαρίσει απο χλόριο (3 πετ σοπ,κανένα δεν είχε μπολι, ουτέ καν αντιχλώριο). Τα ψάρια είναι χρυσόψαρα γιατί ο τύπος από το πετ μου είπε οτι μόνο αυτά επιβιώνουν χωρίς θερμοστάτη. το ένα είναι απο αυτά τα μαύρα με τα ''πρησμένα'' μάτια.
Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτά που κάνω μέχρι στιγμής είναι σωστά και επίσης τι μπορώ να κάνω με το πρόβλημα με το χλώριο.
Επίσης ο τύπος από το πετ μου είπε κάτι για αλλαγές στον άνθρακα,στον υαλοβαμβακα και στα άσπρα του φίλτρου κάθε μήνα γιατί θα δημιουργηθεί χολέρα. Κατά πόσο ισχύει αυτό; Είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε μήνα; Επίσης πόσο κοστίζουν τα ανταλλακτικά αυτά;
Και τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτά το φίλτρο και η υδραντλία είναι αρκετά για να φεύγει η αμμωνία από το νερό.
Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά για τον χρόνο σας και συγγνώμη αν το κείμενο βγήκε μεγάλο.
Εμφανίσεις: 3560
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01505 seconds with 11 queries