Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-12, 19:24
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
γνωριζω οτι ειναι ασχημη η διαδικασια που ακολουθω αλλα ΔΕΝ εχω βρει καλυτερη οσο αφορα την ευκολια της. Θα μου πεις, οριστε, ψαχνεις ευκολιες και σκοτωνεις ψαρακια. ΟΧΙ, δε λεω αυτο αλλα θελω να βρω εναν τροπο να ειναι ανθρωπινος και να μην με κανει να γεμιζω 10 κουβαδες που χρειαζομαι.
ο πιο απλος και γενικα ο περισσοτερο γνωστος ειναι ο τροπος με το βαρελακι.

Παράθεση:
η διαδικασια με το φιλτρο που λες ποια ειναι ακριβως? δεν επηρεαζει τη βιολογια?
οχι δεν επηρρεαχει τιποτα.
Απλως βαζεις στην εξοδο του φιλτρου ενα βανακι και ενα Τ το οποιο εχει δυο εισοδους, η μια απο το φιλτρο και η δευτερη απο ενα αντλιακι που σπρωχνει το νερο απο το βαρελακι.
Οταν γεμιζεις με αυτο τον τροπο σπας η μηδενιζεις την πισεη απο το φιλτρο και ανοιγεις τερμα την κανουλα απο την αντλια.
Στην εξοδο του φιλτρου επισεις βαζεις ανεπιστροφη για να μην παει το νερο αναποδα και βγουν στο ενυδρειο βρωμιες.

Δεν ειναι απαραιτητο να εφαρμοσεις αυτη τη μεθοδο, απλα μου αρεσει γιατι δε στρεσσαρει καθολου οπως αν καναμε αλλαγη σε sump.

Παράθεση:
αυτο που λες με το αντλιακι τι ακριβως ειναι? πως γινεται? χρειαζομαι λεπτομερειες ωστες να το κανω.
ενα απλο αντλιακι φτανει να εχει αρκετη δυναμη για να υπερνικησει το μανομετρικο. Δεν ειναι κατι φιλοσοφημενο.

Παράθεση:
να αλλαζω νερο συχνοτερα και δεν γινεται αλλα και κανεις δεν το κανει.
μην παιρνεις ορκο, υπαρχουν δισκαδες που αλλαζουν ακομα και σε καθε ταισμα, και φυσικα προετοιμαζουν το νερο τους, αλλα τεσπα, αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Το θεμα ειναι πως δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα αντι να κανεις την αλλαγη με τη μια να την κανεις σε δυο δοσεις. Στην πλατη θα το κουβαλησεις?
Η αντλια θα την κανει ολη τη δουλεια.
Αφου κρυο νερο δουλευεις και μαλιστα ακριβως οπως ειναι απο τη βρυση, εσυ που θα επεμβεις εκτος απο το να γεμισεις ενα βαρελακι και να βαλεις ενα αντλιακι on?
Οσο για το αδειασμα αυτο μπορει να γινει ανετα απο το φιλτρο, αλλα αυτο δεν παιζει και πολυ ρολο, οπως σε βολευει.
Εγω πχ επειδη το σαλονι και η κουζινα ειναι μαζι εχω λαστιχο και απο το φιλτρο βαζω να αδειαζει στο νεροχυτη (απο την εξοδο του φιλτρου, αντιο να στελνει στο ενυδρειο στελνει στην αποχετευση, παλι με βανακια γινεται αυτο. Το κοστος αυτων των πλαστικων βανων ειναι 1 ευρω το ενα στο παζαρι του σχιστου και καπου 2-3 ευρω στο praktiker στα ειδη αυτοματου ποτισματος)

Παράθεση:
εδω φαντασου οτι εζω ρωτησει 20 ατομα και τα 10 μου εχουν πει ανα μηνα οι αλλαγες, κι εγω το κανω ανα βδομαδα.
Ολοι σχεδον ανα βδομαδα κανουν, τουλαχιστο οσοι γνωριζουν πεντε πραγματα και θελουν να κρατανε τα παντα σταθερα (και τα νιτρικα)

Παράθεση:
οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ χρειαζομαι 200λιτρο κουβα
εγω σου ειπα τη γνωμη μου, τωρα απο κει και περα οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο και εχεις και καβατζα νερο αν συμβει κατι, αλλα οχι οτι δε μπορεις να κανεις πολυ καλα τη δουλεια σου και με μικροτερο.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SOCRATIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Vangelis21 δεν έχει τίποτε κακό η διαδικασία που χρησιμοποιείς αρκεί σε μεγάλες αλλαγές η ροή του νεοεισερχόμενου νερού να είναι χαμηλή ώστε όποιες μεταβολές να επέλθουν με τον αργότερο ρυθμό. .
για να γινει "σωστα" (οσο σωστα μπορει τεσπα) η αλλαγη με αυτη τη μεθοδο η ροη πρεπει να ειναι πιο αργη κι απ το θανατο.
Και τι θα γινει με τα δηλητηριωδη αερια και τα χημικα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 05-06-12 στις 19:24 Αιτία: Automerged Doublepost

Page generated in 0,01770 seconds with 10 queries