Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 05-06-12, 15:23
Vangelis21 Ο χρήστης Vangelis21 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 04-04-2012
Περιοχή: ΑΘηνα
Μηνύματα: 1.041
Προεπιλογή

το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
φυσικα και παιζει τετοια συμπτωση.
Το ψαρακι που εκανες αλατομπανο ειναι ζωντανο τελικα? οκ
Αυτες οι κινησεις θελουν πολυ προσοχη αλλα οταν τα πραγματα φτασουν στο να μιλαμε για ψαρι που δεν ανταποκρινεται πια σε τιποτα ειναι η υστατη λυση (ξεχασα να σου πω οτι μπορει και να σκοτωσει το ψαρι)
Προσωπικα δεν εχω καταλαβει τι παιζει, αλλα με ολα αυτα που λες θα εκανα θεραπεια με αλατι (ειναι κατι σαν ηπιο φαρμακο για τα παντα) 3-5 γρ / λιτρο για καμια βδομαδα σε καραντινα (κουβα η οτι αλλο υπαρχει) με πολυ λιγη τροφη, ισα ισα να παιρνουν δυναμεις.
Αλατι χρησιμοποιεις ειτε ενυδριακο ειτε χοντρο, το αλλο με τα ιωδια και τα προσθετα δεν ενδεικνυται γιατι εχει προσθηκες.
Αν βλεπεις το αρρωστο ψαρι οτι μενει ακινητο αλλα ζωντανο, θα ελεγα να ξανακανεις ενα μπανιο στο αλατι το βραδυ. η συγκεκριμενη τακτικη εχει σωσει ζωες (αλλα εχει παρει κι ολας...)

Στα 600 λιτρα δε νομιζω να ειναι τρομερα δυσκολη η προετοιμασια για αλλαγη δεδομενου οτι δεν εχεις να κανεις ουτε με μαλακο νερο ουτε με τιποτε. Μια θερμοκρασια θες μονο να φερεις, και να περιμενεις καμια ωριτσα να φυγουν τα δηλητηριωδη αερια απο το νερο.
Εγω σε ενα 300ρι ενα 60ρι κι ενα 80ρι, ολα με μαλακωμα νερου, τυρφες και αρκετα χρονοβορα προετοιμασια (παιρνει 2-3 μερες) την καταφερνω μια χαρα με ενα 100ρι βαρελακι τροφιμων. Εσυ αν παρεις ενα τετοιο βαρελακι εισαι μια χαρα αφου η προετοιμασια σου δεν θελει πανω απο μερικες ωρες.
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.

οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.

Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.


Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 15:23 Αιτία: Automerged Doublepost
 
Page generated in 0,01704 seconds with 10 queries