χμμμ με τα σαλιγγαρια ενωεις πως τα φυτα ειναι μαδημενα σε χαλια κατασταση η απλως οτι φοβασαι να μην εχεις σαλιγγαρια στο ενυδρειο?
Αν ισχυει απλως το δευτερο, -βεβαια γουστα ειναι αυτα- θα ελεγα πως κακως δεν το κανεις, γιατι αφ ενος αν δε σου αρεσουν οι λαθρεπιβατες μπορεις ευκολα να τους αφαιρεσεις, και αφ εταιρου τα σαλιγγαρια βοηθανε στην πραγματικοτητα το συστημα του ενυδρειου, και ιδιεταιρα βοηθανε να αναδευεται ο βυθος και να μην κατακρατα τοσες πολλες επικινδυνες ουσιες, ομως ξερω πως πολλοι τα σιχαινονται (προσωπικα δεν εχω προβλημα).
Εδικα στην περιπτωση σου απ τη στιγμη που μενουν τροφες θα θεωρουσα παρα πολυ θετικη την παρουσια τους... τεσπα.
Εισαι σιγουρος πως ππαρατηροντας τον δε βλεπεις τιποτα απολυτως το ασυνηθιστο? πχ οριζοντιες ριγες στα χρωμματα του, καποιο φουσκωμα στο σωμα του, ασπρα πραγματακια σα σκονη πανω του, ξεφτυσμα στα πτερυγια η στην ουρα, διογκωση σε ενα η και στα δυο ματια, αλλαγη χρωμματος προς το "ξεθωριασμενο"...
επισεις αν εχεις την ευχερια θα σου ελεγα -οχι απαραιτητα αλλα προαιρετικα- να εκανες χρηση εκχυλισματος σκορδου. Υποτειθεται πως βοηθαει και σε περιπτωσεις που υπαρχει καποιο εντερικο παρασσιτο και πως ειναι και ενισχυτικο γευσης αλλα δεν μπορω να εγγυηθω πως οντως κανει κατι (ειδικα για το θεμα ως ενισχυτικο γευσης υπαρχουν πολλες αποψεις και αντιφατικες περιπτωσεις. Ανθρωπος με ιδιοτροπο δισκο στο ταισμα μου ειχε πει οτι η χρηση του εκανε μια τρυπα στο νερο. Εγω παλι ειχα ενα pearl gourami το οποιο δεν ετρωγε απολυτως τιποτα εκτος απο αρτεμια, και ριχνοντας σκορδακι στην τροφη του αρχισε να τρωει τα παντα αλλα καθε περιπτωση ειναι μοναδικη, και το μονο σιγουρο ειναι πως αν μη τι αλλο καλο κανει κακο δεν κανει). Προσωπικα το χρησιμοποιω 1 φορα τη βδομαδα απλα για τονοση του ανοσιοποιητικου
edit το ψαρι αναπνεει απο την επιφανεια η μονο κατω στο νερο?
|