Θέμα: HELP!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #25  
Παλιά 19-05-12, 03:30
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

ε οκ το ξερα πως θα υπαρξουν αντιλογοι, αλλα ελπιζω να συμφωνουμε ολοι πως το ασφαλεστερο ειναι χαμηλες τιμες (εστω κι αν οι μονομαχοι θεωρουνται πως εχουν γινει τανκ με οσα εχουν τραβηξει ...αν και μια ματια σε οποιοδηποτε ενυδρειοφορουμ αλλα δειχνει) -και ελπιζω να συμφωνουμε ολοι πως σε χαμηλα ph ζουν και αναπτυσονται λιγοτεροι βλαβεροι μικροοργανισμοι (δυστυχως βεβαια και τα βακτηρια που θελουμε αναπτυσονται πιο αργα αλλα δε μπορουμε να τα εχουμε ολα)-διαφορετικα δεν εχει νοημα να συζηταμε για τιποτα μια και ολα τα ψαρια ξερουμε πως ζουν στα ενυδρειομαγαζα σε τιμες νερου βρυσης.
Σπυρο, τα χω διαβασει αυτα στη fishbase.org και τη θεωρω πολυτιμο manual, και απο αυτα που γραφεις σε θεωρω αρκετα ενημερωμενο και βλεπω πως τρεχεις σε διαφορα σεμιναρια, διαλεξεις κτλ και σε ενδιαφερει να μαθαινεις πολλα γυρω απο το χομπυ ομως θες την επομενη φορα που θα βρεθω σε περιοχες που ζουν betta splenders να σου φερω 2-3 δειγματακια νερο μπας και πειστεις πως δεν ειναι ετσι τα πραγματα?
Ξερω πως οσοι ενημερωνουν τη συγκεκριμενη βαση δεν ειναι τυχαιοι, ομως στα ιδια μερη που λενε εχω παει κι εγω απειρες φορες και εχω κανει προσωπικες μετρησεις και εχω βγαλει τα προσωπικα μου συμπερασματα τα οποια δεν μπορει να μου γυρισουν τουμπα μερικες τυπωμενες αψυχες λεξεις. Στην τελικη ο μονομαχος που ειδα να ξεπερναει τα 4 χρονια ζωης εζησε σε ph <6 και στην τελικη οι "ειδικοι" που τα γραφουν πηραν καποιες μετρησεις. Μτρησεις πηρα κι εγω, και σε ολες τις φασεις
βροχων και ξηρασιας (με τη διαφορα οτι αυτοι καναν καποιες αποστολες ενω εγω εμενα Νοτιοανατολικη Ασια εναμισι χρονο και σιγουρα πηγαινω πιο τακτικα απο αυτους. Οκ μπορει να μετρανε με πιο επαγγελματικα μηχανηματα σε σχεση με τα ταπεινα υγρα τεστ, ομως οπως και να χει δε νομιζω πια να εχουν τοοοοσο τρομερες αποκλεισεις και στην τελικη με αυτα τα τεστ καλλιμπραρουμε τα ενυδρεια μας)


Τεσπα,


Alusa>
το θεμα ειναι να κατεβασεις τις τιμες σου με μεγαλη προσοχη ωστε να χαμηλωσεις οσο γινεται περισσοτερο τις σκληροτητες αλλα να μην μεταβαλεις αποτομα το ph.
Το απιονισμενο ειναι καλυτερα να το φτιαξεις μονος σου με ριτινες αλλα αν δεν ειναι εφικτο μπορεις -μια και η κατασταση ειναι emergency- να χρησιμοποιησεις αυτο που πουλανε (αν καποιο γραφει πως εχει παραχθει απο αναστροφη οσμωση προτιμησε το, ειναι καθαροτερο απο αυτο που παραχθηκε με βιομηχανικο τροπο απο ριτινες, στο λεω απο προσωπικη πειρα μια και κατασκευαζω αυτοματισμους και για τετοιες μοναδες κι εχω δει τις διαφορες τους).
Κανε μικρες και τακτικες αλλαγες με mix απιονισμενου και βρυσης μεχρι να φερεις το ph κατω απο 7 αλλα με πολυ μεγαλη προσοχη να μην προκαλεσεις στο ψαρακι ph stress (το οριο ασφαλειας οπως σου ειπα ειναι 0.2 /24 ωρες τουλαχιστο θεωρητικα).
Επιβαλλεται επισεις τεστ KH ωστε να μην το ριξεις παρα πολυ γιατι μετα μπορει να δημιουργηθουν συνθηκες για ph crash (αποτομη πτωση, κατι που μπορει ακομα και να σκοτωσει το ψαρι).
Οτι μεταβολη κανεις πρεπει να γινει πολυ αργα.
Οταν φτασεις να εχεις αρκετα χαμηλες σκληροτητες (κρατα ομως τουλαχιστο 3 kh για ασφαλεια) και σωστο ph τοτε πρεπει να κρατησεις τις συνθηκες οσο πιο σταθερες γινεται.
Τα catappa ειναι απαραιτητα, οχι μονο για το θεμα Ph αλλα εχουν κι αλλες ιδιοτητες και θα σου ελεγα να εβαζες αγγελια μηπως βρεθει κανεις να του περισσευει κανενα φυλλαρακι να σου δωσει.
Το νερακι επισεις καλο θα ηταν να δουλευει σε ενα κουβα με ενα μικρο φιλτρακι γεματο με τυρφη για κανα δυο μερες η οποια βγαζει χουμικα οξεα τα οποια βοηθανε αρκετα την κατασταση και ριχνουν και το ph
btw οσο τον βλεπεις στην επιφανεια δεν ειναι κακο σημαδι (εννοω αν τον εβλεπες στο βυθο ειναι χειροτερο)


Παράθεση:
τωρα και αν μπερδευτικα εντελώς......

----Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 25 - 27 °C και για αναπαραγωγή στους 30 °C. Το pH 6 - 7,5 και η σκληρότητα του νερού μπορεί να είναι μέχρι 25 °dGH. Διαπιστώνουμε ότι οι παράμετροι του νερού όσον αφορά το pH και την σκληρότητα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, αρκεί να μένουν σταθερές και να μην γίνονται έντονες διακυμάνσεις όταν αλλάζουμε νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά.----

από εδώ ----> http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm
Μην μπερδευεσαι, η συγκεκριμενη σελιδα εχει απιστευτες πληροφοριες και κατα καιρους εχει υπαρξει ενας καλος μπουσουλας για ολους μας, αλλα οπως μια μεγαλη πηγη πληροφοριων εχει κι αυτη τις ανακριβειες της.
Λιγο πιο πανω απο τις συνθηκες πχ διαβαζουμε τα παρακατω:

Σε ένα ενυδρείο 60 λίτρων βάζουμε ένα αρσενικό, ενώ σε μεγαλύτερο μπορούμε να βάλουμε περισσότερους.

Και το γραφει σαν το πιο απλο πραγμα στον κοσμο, κατι το οποιο απλα αν πας και το κανεις ετσι χυμα οπως περιγραφεται την επομενη θα βρεις απο ενα εως κανενα ψαρι. (οχι 60 αλλα και 600 λιτρων να ειναι)
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02122 seconds with 10 queries