Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 17-05-12, 04:24
orbion Ο χρήστης orbion δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-05-2012
Περιοχή: αθηνα
Μηνύματα: 53
Προεπιλογή

ναι φίλοι μου έγραψα ένα κατεβατό γιατί έχω ψιλό απελπιστεί και σε αυτήν την φάση δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το ήδη υπάρχων 80 lt ενυδρείο μου γιατί στήνω και ένα νέο malauwi παράλληλα. θα σας πω όμως το πρόβλημα μου όσο πιο συνοπτικά γίνετε.


πρώτο πρόβλημα bba

όχι πολύ αλλα φαίνεται να αναπτύσσεται πιθανόν από φυτό που ήταν στο 25 λίτρων ενυδρείο (Hygrophila corymbosa "Siamensis")και μεταφέρθηκε ένας βλαστός από αυτό. ρίχνω 2ml exchel κάθε 2 ημερες έχει ασπρίσει λίγο η bba επάνω στο τζαμι.σήμερα παρατήρησα 2 τριχούλες επάνω στο ξύλο στον tenellus παραμένει ακάθεκτη

είναι κύριος στα φυτά πουθενά αλλου
υπόστρωμα δεν έχω πριν το excel έβαζα flourish


το φως είναι 3x 24w καινούριες λάμπες κίτρινο λευκό κόκκινο με ανακλαστήρες τις ανάβω 8 ώρες καθημερινά ίσως και λίγο παραπάνω. αν κρίνω από τα φυλα του tenellus που κοκκινίζουν σημαίνει ότι έχω πολύ δυνατό φως..

έχω παροχή diy co2 και διαχυτηρα για 200lt .σύμφωνα με τις μετρήσεις ph και kh στο πινακα είναι απόλυτα φυσιολογικός έχω περιθώριο να κατεβω και μια σκάλα κάτω

ταΐζω μια φορά την ημέρα δίνω την sun και μια φορα την εβδομάδα blood worms

οι αμάνο οργώνουν την άμμο κύριος (γιατί άλλη άλγη εκτος από bba μάλλον δεν έχω)

έχω παρατηρήσει και ένα μικρό film στην επιφάνεια από άλγη αυτό οφείλεται στην ανεβασμένη πρωτεΐνη. αν και έχω αναταραχή στην επιφάνεια όχι πολύ όσο ακριβώς χρειάζεται έτσι ώστε να μην οξυγονώνεται το νερό (και δεν έχω αεραντλία)

έχω πολύ καλή ροή σε όλο το ενυδρείο.. η bba εμφανίζεται σε σημεία που δεν υπάρχει καλή ροή εγώ ο γκαντέμης έβγαλα στα τζαμια έλεος!!!! πως τα κατάφερα δεν ξέρω..

Δεύτερο πρόβλημα τα neon παίζουν μάπες και τα ραμιρεζι

σήμερα είχαν κάτσει 2 neon ανάμεσα στο φυτό και στο τζαμι και για μισό λεπτό και τις παίζανε. κανεις δεν έφευγε (κομμένες ουρές και τραυματισμούς δεν έχω)

κάποια αλλα πάλι κάθονται σε αλλα σημεία μονα τους και κάποια είναι μαζί σε ομάδες 3 η 4 (και εδώ τις παίζουν αλλα όχι τόσο)



εδώ και 2 ημερες η θηλύκια 100% "ραμιρεζα" δεν βγάζει τα χρώματα όπως ήταν παλιά γιατί ο αρσενικός όταν την βλέπει να ψάχνει για τροφή την κυνηγάει και την επαναφέρει στην επιφάνεια (ο αρσενικός full χρώματα και μεγαλώνει κανονικά) και για γεννα δεν το συζητάμε καν κάκιστες η σχέσεις τους η θηλύκια θέλει αλλα ο αρσενικός είναι στριμμένος...



είχα ένα σωλήνα pvc μέσα η "ραμιρεζα" ποτε δεν μπήκε μέσα σήμερα άλλαξα τοποθέσiα και έθαψα την μια άκρη του pvc στην άμμο από την άλλη το αφίσα ανοιχτό έβαλα και άμμο από πάνω προσεκτικά να μην κουνήσω τον βυθό για να είναι πιο φυσικό και έγινε κάτι σαν μια σπηλιά στην άμμο. θα δείξει αν θα μπει τις επόμενες ημερες..




γενικός διακρίνω στρες λόγο τροφής (λαιμαργία)ακόμα και από τις αμάνο
έχω προσπαθήσει να ταΐσω και 2 φορες την ημερα μπας και αλλάξει αυτό αλλα τίποτα

υποψιάζομαι

το πολύ φως για τα λίτρα μου και για την bba αλλα και για το στρες
ίσως λίγο το ωράριο (8-10 ώρες) που είναι αναμμένες
ακόμα
θεωρώ ύποπτες 2 μπάλες cladophora που έχω μέσα

κάτι άλλο δεν μου έχει μείνει... και για αυτό έχω απιβδισει

τελειώνοντας να προσθέσω πως η θερμοκρασία είναι 27 με 29
αλλαγές νερού γίνονται εβδομαδιαία με νερό προετοιμασμένο σε βαρελάκι για ελιές

όσες φορες και να κάνω τεστάκια στο διάστημα 5 μηνών ως τώρα (κοντεύουν να τελειώσουν οι σταγόνες από τα test ελεος!!) οι τιμές είναι πέρα για πέρα ιδανικές ακόμα και στο ιχθυολόγο πήγα νερό 4-5 φορες (σε διάστημα ενός μηνα) το ίδιο μου είπε λίγο το ph χρειάστηκε να κατεβασω και χρησιμοποίησα το (acid buffer βοηθάει και στην αύξηση του co2)

σηκώνω τα χερια ψιλά!!!


παίζει και ένα θεματάκι με δυσκοιλιότητα στα neon αλλα δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει ίσως ευθύνεται το στρές για την δυσκοιλιότητα αλλα δεν γνωρίζω όσο και να τα παρατηρώ δεν βγάζω άκρη μπορεί και να είναι γεννα γιατί η κοιλια είναι φουσκωμένη προς τα κάτω και όχι στα πλαγια

είχα ένα θάνατο gappy αρσενικό πριν μια ευδομαδα. αλλα ως γνωστό τα gappy έρχονται και φεύγουν και χωρίς θηλυκές μέσα έπαιζε με τον άλλο αρσενικό οποτε δεν μπορώ να καταλογίσω αιτια στον θάνατο του.(τα gappy μου τα χαρίσανε μαζί με το ενυδρείο πριν 6 μήνες οποτε δεν ήταν επιλογή σύνθεσης αναγκαστικά)


το ενυδρείο είναι 80 λίτρα

φιλοξενεί

ένα ζεύγος ramirezi
4 αμάνο
10 neon
1 panda (θα μπούν αλλα 2 την παρασκευή για κοπαδακι )
1 pleco mini (δεν μεγαλώνει)
1 pleco butterfly
2 σαλιγκάρια δολοφόνοι
1 gappy αρσενικό που θα φύγει την παρασκευή το θεωρώ και αυτό υπεύθυνο για το στρές


συγγνώμη για τις ονομασίες των ψαριών αλλα δεν είχα χρόνο να αναφέρω ολόκληρα το ονόματα


έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα και sry για το προηγούμενο post αλλα έχω 3 ενυδρεία να τρέξω αλλα δεν τα καταφέρνω και μάλλον με τρέχουν αυτά...

μην τα πιάσω όλα και φύγουν από τον τρίτο χα χα χα
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02097 seconds with 10 queries