Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #44  
Παλιά 24-02-12, 16:00
Το avatar του χρήστη vipera
vipera Ο χρήστης vipera δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-02-2012
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 35
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χριστόφορος Μίχας Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα γκάπυ είναι πολύ σκληραγωγημένα ψάρια, αλλα γεννουν χειρότερα απο κουνέλια, και θα γεμίσει το ενυδρείο χαρούμενα μωράκια σε εκνευριστικό βαθμό. Θα πρότεινα ψαράκια κρύου νερού συμβατά με γαρίδες τσέρυ, όπως τα white clouds minnow. Είναι εύκολα στη διατήρηση τους, γεννούν κι αυτά αλλά σε πιο ελεγχόμενο βαθμό.
Την καμπόμπα μάζεψε την σε πιο πυκνά μάτσα. Θα δείχνει πιο εντυπωσιακή...
Ευχαριστώ που ασχολείται με την περίπτωσή μου
Τα ψαράκια που προτείνεις είναι κρύου νερού έτσι; Προβληματίζομαι για την καλοπέρασή τους το καλοκαίρι που αναπόφευκτα η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει στα ύψη, γιατί φυσικά δεν έχω κάποιο σύστημα ψύξης και δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να αποκτήσω. Με αυτήν την λογική (σωστή ή όχι) δεν τολμάω να πάρω ψαράκια που ξέρω ότι το μισό χρόνο θα ζουν σε συνθήκες που δεν τους πολυαρέσουν. Όσο για τα guppy μακάρι να ζουν στο ενυδρείο μου και ας γεννάν αβέρτα! Θα χαρίζω σε όποιον εδιαφέρεται!!
Την καμπόμπα προσπάθησα να την βάλω σε πιο πυκνά ματσάκια αλλά παρατήρησα ότι τα κάτω φύλλα κιτρίνιζαν και φαντάστηκα ότι ήταν από το περιορισμένο φως που έφτανε μέχρι τη βάση τους. Έτσι τις αραίωσα. Επίσης είδα ότι δύο από τα κλαδάκια της έχουν πετάξει καινούριο κοτσανάκι από τη βάση τους, οπότε φαντάζομαι θα φουντώσοουν μόνες τους με τον καιρό και θα δείχνουν πιο πυκνές. Αν και τώρα με το καινούριο φίλτρο που έβαλα, θα πρέπει να κάνω και άλλες ανακατατάξεις φυτών μήπως και μπορέσω να το καλύψω κάπως γιατί είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικό έτσι όπως πιάνει το μισό ενυδρείο. It's a work in progress που λένε και στο χωριό μου

Επανέρχομαι τώρα στο θέμα των μετρήσεων της αμμωνίας. Χθες το απόγευμα ξαναέκανα μέτρηση και πάλι μου βγήκε 0,25ppm
Σήμερα λέω να κάνω την ίδια μέτρηση και στο νερό της βρύσης που λογικά θα έχει αμμωνία 0. Σε περίπτωση που βγει διαφορετικό από 0 τότε ή δεν κάνω σωστά το τεστ ή δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα χρώματα από την χρωματική κλίμακα της API ή ο ΟΥΑΘ μας ποτίζει αμμωνία.


Θέλω να πάρω ψαράκιαααααααααααα Ίσως βιαστώ αλλά το Σάββατο θέλω να πάρω ψαράκια...
-------------------------
Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
πριν από λίγο έκανα μέτρηση αμμωνίας στο νερό της βρύσης και αμέσως μετά στο νερό το ενυδρείου. Βγήκαν ακριβώς ίδια τα χρώματα. Συγκρίνοντάς τα με τον χρωματικό πίνανα είναι και τα δύο δείγματα στο 0.
Για σιγουριά έκανα άλλες δύο μετρήσεις νερού βρύσης και νερού ενυδρείου. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Είχα παραταγμένα και τα 4 σωληνάκια και είχαν και τα 4 ακριβώς το ίδιο χρώμα.
Συμπέρασμα: ή εξαφανίστηκε η αμμωνία από το ενυδρείο ή τις προηγούμενες φορές δεν με βοηθούσε ο φωτισμός να διακρίνω σωστά τα χρώματα!

Μπορώ να βάλω ψαράκια (guppy, 1 αγοράκι και 3 κοριτσάκια);
Απαντήστε μουυυυυυυυυυυυυυυυυ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vipera : 24-02-12 στις 16:00 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01827 seconds with 10 queries