Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 22-02-12, 16:45
Χρηστος Ζ. Ο χρήστης Χρηστος Ζ. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 03-01-2012
Περιοχή: Αλιαρτος Βοιωτιας
Μηνύματα: 1.220
Προεπιλογή

συμφωνω οτι εχει λιγα βατ για τα λιτρα του, αλλα αν τοποθετησει τους εχινοδορους κατω απο το φωτιστικο για αμμεσο φωτισμο, χωρις να εχει τις απωλειες δεξια και αριστερα δεν θα καλυψει τις αναγκες τους σε φως για φωτοσυνθεση? καπου διαβασα οτι οι ανακλαστηρες διπλασιαζουν τα βατ απο τις λαμπες, αρα ο φιλος παει στα 4*54 βατ. στην πραγματικοτητα ισχυει αυτο για το διπλασιασμο?
στην αρχη οταν φυτεψα βαλλισνεριες ειχα 2 λαμπες απλες απο 18 βατ και οχι φωτοσυνθεσης, δηλαδη 2*18=36, στα 100 λιτρα ειχα 0,36 βατ με ακαταλληλες λαμπες και οι βαλλισνεριες ειχαν μεγαλωσει αρκετα και ειχαν βγαλει και δρομεις. μετα βεβαια που αναβαθμησα το φωτισμο επειδη εβαλα πιο απαιτητικα φυτα σκεπασαν ολη την επιφανεια του ενυδρειου σε χρονο μηδεν.
δεν ειμαι και κανενας εμπειρος μποστανας, το πιο δυσκολο φυτο που εχω ειναι νυμφαια λοτους, απλα πιστευω οτι ο φιλος με το συγκεκριμενο φωτισμο μπορει να εχει αποτελεσματα με τα φυτα που εχει. διορθωσε με αν κανω λαθος.
-------------------------
harris samos -> για τα φυτα που εχεις 1ml καθε δυο τρεις μερες ειναι αρκετο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρηστος Ζ. : 22-02-12 στις 16:45 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01366 seconds with 10 queries