Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-02-12, 02:11
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Tankmates. It is easier to succeed with a goldfish only tank. Tropicals have different requirements and are often sensitive to goldfish medications (like salt). Common Plecos and apple snails do not make good mates as they may suck on goldfish slimecoat and harm or injure them. Smaller hardy snails like trapdoors or small ramshorns would work fine though.
http://thegab.org/Goldfish/goldfish-basics.html

Καλα, τα apple δεν πιστευω οτι μπορουν να καβαλησουν χρυσοψαρο για να φανε τη μεμβρανη του. (τα εχω δοκιμασει, το προβλημα ηταν οι θερμοκρασιες)
Τα πλεκο ανετως (εκ πειρας φιλου που εκανε το λαθος με πλεκο, και ειδα το χρυσοψαρο πως ειχε γινει μετα).

Δοκιμαζω εδω και 3 μηνες zebra snail με τα χρυσοψαρα και βλεπω οτι πανε καλυτερα απο τα apple.
(ειναι παλιες οι λαμπες μου και σχετικα δυνατες για το χωρο, εχω και μεγαλη αναταραξη δλδ καθολου διοξειδιο, και αν και πολυ μικρη η φωτοπεριοδος δημιουργειται λιγη αλγη στις ανουμπιες και στα διακοσμητικα που ειναι κατω απο το φως).

Θερμοκρασιες που εχω στα χρυσοψαρα ειναι 20-26 (χειμωνα 20 κατωτερη, καλοκαιρι 26 ανωτερη)
Τα zebra δινονται στα προφιλ 22-26C αλλα δεν βλεπω προβλημα προς το παρον στους 20.
Φυσικα οπως ειναι γνωστο, τα θηλυκα τους εχουν το μειονεκτημα των αυγων που ειναι αντιαισθητικα περισσοτερο και απο αλγη και καθαριζονται πιο δυσκολα απο την αλγη.

Παντως αν προσεξεις το φωτισμο και δεν περιμενεις ενα ενυδρειο πεντακαθαρο απο αλγη, φρεσκοσιδερωμενο και ψεκασμενο με μεριτο , δεν θα ειναι προβλημα αν υπαρχει και λιγη αλγη.
Καλο κανει.
Να βοσκουν και λιγο.
Ολη τη μερα με τι θα ασχολουνται?

ΥΓ Βαζε και λιγο ενυδρειακο αλατακι (Αpi) ή χοντρο τυροκομικο χωρις προσθετα ροης.
1 γρ ανα λιτρο.
Πολυ καλα διαλυμενο στη φραπεδιερα.
Στην αλλαγη νερου βαζεις αλατι μονο για τα λιτρα της αλλαγης.
(ενα κουταλακι γλυκου κοφτο ειναι 5 γρ, μια κουταλια της σουπας κοφτη ειναι 15 γρ)

Page generated in 0,01513 seconds with 10 queries