Καλησπέρα,
Για το ιστορικό της ασθένειας και για τους επόμενους συνχομπίστες που θα αναζητήσουν πληροφορειες, οφείλω να ολοκληρώσω το θέμα περίπου 1 μήνα μετά για να προσθέσω τη δική μου εμπειρία.
Τ ο ενυδρείο φιλοξενεί σε 150 περίπου λίτρα καθαρά 12 καρδινάλιους, 1 μικρογεοφλαγους ραμιρέζι και 5 pterophillum dumirelli / leopoldi, 5-6 αμάνο. Φυτά όλα τα εύκολα ( εχινόδοροι, ανούμπιες, κρυπτοκορίνες, βαλισνέρειες, τενέλους, πίστια, τζάβα μόσσ, ...)
Καταρχήν κακώς ξεκίνησα με "ασφαλείς" δόση των 1,62mg/lit γιατί είναι ...ασφαλέστατη για τα ψάρια, αλλα είναι ΠΑΝΩ απο τη...διπλάσια δοσολογία απο αυτή που αναφέρεται για τις γαρίδες...
Για το Ζέμπρα σαλιγκάρι που είχα, δεν έχω να προσθέσω κάτι, έγινε το αναμενόμενο.
Αυτό που ΔΕΝ είχα υπολογίσει είναι οτι ο πλυθησμός εκατοντάδων "λαθρεπιβατών" (αυτά που είναι σαν κώνος, συγνώμη έχω ξεχάσει πως τα λέμε), πήγε ΚΑΙ αυτός όλος περίπατο...
Οι Αμάνο σταμάτησαν να βγαινουν για φαγητό και ακόμα έφυγαν απο την κρυψώνα τους που την είχαν εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο και πάνω που νόμιζα οτι τις έχασα, τις βρήκα σε άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει οτι ΔΕΝ έμειναν ανεπηρρέαστες....
Δεν έριξα φάρμακο μετά απο 2 μέρες, επιδή συνηδητοποίησα εκ των υστέρων οτι η δόση ήταν τεράστια για τις γαρίδες, ακολούθησα τον τρόπο που λέει στις γαρίδες, δηλαδή την 5η μέρα έκανα 50% αλλαγή νερού, μόνο που αντί να προσθέσω την ίδια ποσότητα έβαλα ακριβώς τη μισή, δηλαδή στο 0.80mg/lit.
Και μετά απο άλλες 5 μέρες, πάλι 50% αλλαγή νερού, και μετά όλες οι ρουτίνες στο φυσιολογικό, χωρίς προσθήκη άνθρακα για το φάρμακο...
Θα ήταν πολύ καλύτερα να είχα τον καρδινάλιο με το σκουλίκι μέσα για να έλεγα περισσότερα πράγματα, αλλα το μόνο που έχω τώρα είναι το να ελέγξω για τυχών επανενφάνιση της νόσου το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως επίσης αν συμβεί οτιδήποτε στις Αμάνο (που έχουν επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς) μέσα στους επόμενους μήνες, θα το προσθέσω εδώ...
Κάποια στιγμή θα κάνω μια ανανέωση της παρουσίασης του ενυδρείου με όλα τα στοιχεία του....
|