Θέμα: Νεος!
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 06-02-12, 23:37
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από antricos Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σας παιδιά,

Το ενυδρειο ειναι 54L (60x30x30) είναι της JUVEL όπως και το φίλτρο και ο θερμοστάτης. Τώρα για για χώμα έβαλα το κουβαδακι της DENNERLE όπως και η άμμος είναι της DENNERLE.(περισσότερες πληροφορίες δεν ξέρω να σας πω γιατί είναι στα γερμανικά) Έβαλα όλο το κουβαράκι και περίπου 6kg από τα 10 kg άμμο που αγόρασα. Το ενυδρείο το πήρα γιατί είχα ένα 20-25l με έναν μονομάχο και μια anubia μέσα και ήταν κρίμα για το ψάρι. Αυτά που φαντάζομαι (δεν ξέρω ακόμα τι πάει μαζί του τώρα το ψάχνω) να βάλω είναι 2 θηλυκούς μονομάχους, 1 μικρο κοπάδι , και κάτι για την άλγη είτε είναι γαρίδες είτε σαλιγκάρια είτε γλείφτες. Τώρα από φυτά έχω ήδη την anubia και μου αρέσουν τα εξής: Bacopa Caroliniana, Echinodorus Kleiner Bar, Valisneria Spiralis. Επίσης θέλω να βάλω μια ρίζα και κάτι για να δημιουργεί κρυψώνες μήπως γλιτώσω κάνα θηλυκό μονομάχο.

Edit: Ξέχασα μα πω ότι έχω πάρει και της SERA το bio nitrivec και το aquatam. Επίσης όποια συμβουλή η οδηγία είναι καλοδεχούμενη και επιθυμητή!


Κοιτα, το να βαλεις ως αρχαριος θυλικους μαζι με αρσενικο μονομαχο το βρισκω αρκετα παρακινδυνευμενο, οσο για τα υπολοιπα (κοπαδια, "γλυφτες" κτλ ) μεσα σε 50 λιτρακια τα βλεπω υπερβολη...
Γιατι δε μετακομιζεις το μονομαχουλι σου απλα? 50 λιτρα μια χαρα του ειναι, και ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (αφου στρωσει ο βυθος σωστα) ισως μπορει να συγκατοικησει με σαλιγκαρακια και γαριδουλες (αν και θελει λιγο προσοχη ωστε το νερο σου να ταιριαζει σε ολα αυτα τα ειδη... Για τα σαλιγκαρακια υπαρχουν διαφορα "κολπα" ωστε να τους δινεις εξτρα ασβεστιο ΕΚΤΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ, αλλα για τις γαριδες οχι)

Το aquatan ειναι αντιχλωριο και φυσικα το προσθετεις στις αλλαγες νερου. Το bio nitrivec ειναι απλως πεταμενα λεφτα. Το φιλτρο σου θα το μπολιασεις απο το παλιο σου ενυδρειο.


edit βασικα για την αλγη χρησιμοποιουμε τα χερακια μας κι οχι "γλυφτες" -που δεν υπαρχουν- και σαλιγκαρια. Ειναι γεγονος πως ενα αταιστο φυτοφαγο θα φαει αλγη για να επιβιωσει, αλλα αυτο ειναι τουλαχιστον αντιφυσιολογικη αντιμετωπιση για ενα χομπυ που υποτειθεται ξεκιναει με γνωμονα την αγαπη στην υδροβια φυση.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01643 seconds with 10 queries