Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolaosbouk
1.δυο βιολογικα φιλτρα ενα για 200 και ενα για 400 λιτρα. αν δεν κάνεις σαμπ κράτα το μικρό
2.UV λαμπα για 400 λιτρα ενυδρειο. δεν θα χρειαστεί
3.συστημα Co2 με φιαλη και ολα τα παρελκομενα(αχρηστο υποθετω για το θαλασσινο). έχεις 3 επιλογές 1.με το σύστημα διοξειδίου που έχεις πέρνεις και έναν αντιδραστήρα ασβεστίου 2.πουλάς το σύστημα και πέρνεις δοσομετρικές αντλίες 3. το πουλάς και παίζεις με σκόνες (δεν το συνιστώ)
4.Αντιστρωφη ωσμοση 2 σταδιων(ειχα δισκους καποτε...) καλύτερα να αγοράσεις μια καινούργια 4 σταδίων με ρητίνη
5.Ph meter digital
6.Digital Thermometer
8.Μοτερακια οξυγονου 3
9.Προσφατα αγορασα skimmer TMC V2 Skim 400.(βιαστηκα αλλα μου ειπαν οτι ειναι απο τα καλυτερα...120 ευρω με τα μεταφορικα απο αγγλια)
Νομιζω οτι δεν ξεχασα τιποτα απο αυτα που εχω. για το σκίμμερ και εγώ νομίζω ότι βιάστηκες
Στο θεμα μας τωρα, 1)τι αλλο χρειαζομαι και τι απο αυτα μου ειναι αχρηστο, επισης 2)πως μπορω να εκμεταλευτω τα δυο φιλτρα που εχω ή αν χρειαζεται να τα χρησημοποιησω και τα δυο.
Πιστευω οτι εχω αρκετα πραγματα γιαυτο και ξεκιναω το μεγαλο βημα με το θαλλασινο. 
|
καλή αρχή και από εμένα Νίκο , αφού θα το βάλεις ακριβώς ανάμεσα στις κολόνες δεν θα μείνει περιθώριο για σωληνώσεις από την πίσω πλευρά οπότε πας σε έναν πύργο υπερχείλισης στην πίσω γωνία του ενυδρείου με σαμπ από κάτω το οποίο προτείνω να κάνεις ή κρατάς ένα φίλτρο με τα χημικά μέσα και βάζεις εξοπλισμό στο ενυδρείο , το ύψος όπως σου είπε και ο φίλος είναι πολύ 55 είναι καλά , γνώμη μου εάν δεν έχεις ξανακολήσει να στο φτιάξει κάποιος που κάνει τέτοιες δουλειές
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw
|