Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 17-01-12, 19:24
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-12-2011
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.452
Προεπιλογή

Παναγιωτη κοιτα, και τα χρυσοψαρα καποτε τα βαζαν στις γυαλες και πιστευαν πως ειναι ψαρια που ζουν λιγο, πως θελουν καθημερινα να αλλαζεις το νερο αλλιως δε θα εχει οξυγονο και θα πεθανει κι ενα σωρω αλλες τετοιες μπαρουφες.
Σημερα γνωριζουμε πια πως προκειται για τρομερα ανθεκτικα ψαρια που το προσδοκιμο της ζωης τους φτανει ή και ξεπερνα ακομα μεχρι και τα 30 χρονια, και πως αυτο που θελουν τα κακομοιρα ειναι πραγματικα πολλα λιτρα.
Με τους μονομαχους συμβαινει κατι παρομοιο, και δυστυχως και πολλοι χομπυστες δε μπορουν να το καταλαβουν γιατι ειναι ψαρακι που δεν εχει πολυ μεγαλο προσδοκιμο ζωης (εμενα μεχρι 4 χρονια μου εχει ζησει), και μαλλον οι περισσοτεροι βαζοντας τους στα εικοσαλιτρα κελια πιστευουν ενδομυχα πως τους κανουν και χαρη αφου ΤΑ ΖΩΑ τους πουλανε μεσα σε σφηνοποτηρα (κατι που ευτυχως εχει αρχισει σιγα σιγα με τις διαμαρτυριες μας να αλλαζει).
Επισεις το κακο ειναι πως οι χομπυστες που λες πως τους κρατανε στα 20 λιτρα δεν εχουν δει ποτε το ψαρι τους σε 40 ή 60 οποτε θεωρουν πως η νωχελικη συμπεριφορα του και η αργη κινηση πως ειναι χαρακτηριστικο του ειδους, κατι που σε καμια περιπτωση δε συμβαινει.
Απο τη στιγμη λοιπον που τα "επισημα" στοιχεια ειναι αλλλα ντι αλλων και στην πραγματικοτητα εμπειρια ΔΕΝ υπαρχει απο τους περισσοτερους χομπυστες (επειδη δεν εχουν δει τα ψαρια τους σε κανονικα περιβαλλοντα) ας θεωρησουμε την πιο εγκυρη πηγη που εχουμε (fishbase.org) ως τη μονη σωστη πληροφορηση να τελειωνουμε -η οποια προτεινει ως ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα 60 λιτρα- και εκει αρχιζουν να φαινονταιο οι διαφορες.
Οπως επισεις πολλοι τους κρατανε και σε νερο βρυσης ενω θελουν αρκετα χαμηλα ph και σκληροτητες.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01369 seconds with 10 queries